Cafcit разтвор

Лечение на някои проблеми с дишането при някои недоносени деца.

Кафцитният разтвор е метилксантин. Той работи чрез стимулиране на дихателния център на мозъка и чрез разширяване на някои дихателни пътища в белите дробове, което помага за подобряване на дишането.

Свържете се незабавно с Вашия лекар или медицински специалист, ако някое от тях се отнася за Вас.

Някои медицински състояния могат да взаимодействат с разтвора Cafcit. Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви медицински състояния, особено ако някое от изброените по-долу се отнася за Вас

Някои лекарства могат да взаимодействат с разтвора Cafcit. Уведомете Вашия лекар, ако приемате други лекарства, особено някои от изброените по-долу

Това може да не е пълен списък на всички взаимодействия, които могат да възникнат. Посъветвайте се с вашия доставчик на здравни услуги, ако разтворът на Cafcit може да взаимодейства с други лекарства, които приемате. Проверете при вашия доставчик на здравни грижи, преди да започнете, спрете или променете дозата на което и да е лекарство.

Използвайте Cafcit разтвор според указанията на Вашия лекар. Проверете етикета на лекарството за точни указания за дозиране.

Посъветвайте се с вашия доставчик на здравни грижи за всички въпроси, които може да имате относно използването на Cafcit разтвор.

Всички лекарства могат да причинят нежелани реакции, но много хора нямат никакви или незначителни странични ефекти. Консултирайте се с Вашия лекар, ако някоя от тези най-често срещани нежелани лекарствени реакции се запази или стане притеснителна

Раздразнителност; безпокойство.

Тежки алергични реакции (обрив, уртикария, сърбеж, затруднено дишане, стягане в гърдите, подуване на устата, лицето, устните или езика); Черни изпражнени столове; Промени в количеството на урината; припадъци; Болки в корема или подуване; Необичайна уморяемост (летаргия); повръщане.

Това не е пълен списък на всички нежелани реакции, които могат да възникнат. Ако имате въпроси относно нежеланите реакции, свържете се с вашия доставчик на здравни услуги. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. За да съобщите за нежелани реакции на съответната агенция, моля, прочетете Ръководството за проблеми с докладването на FDA.

Свържете се с 1-800-222-1222 (Американската асоциация на центровете за контрол на отравянията), вашия локален център за отравяния или спешното отделение. Симптомите могат да включват треска; Бързо дишане; припадъци; Спастични мускулни движения; тремор; Необичайни движения на челюстта и устните; повръщане.

Съхранявайте Cafcit разтвор при стайна температура, между 59 и 86 градуса (15 до 30 градуса). Съхранявайте далеч от топлина, влага и светлина. Не съхранявайте в банята. Пазете разтвора на Cafcit далеч от деца и далеч от домашни любимци.

Тази информация не трябва да се използва, за да решите дали да приемате или не Cafcit разтвор или друго лекарство. Само вашият доставчик на здравни услуги има познания и обучение, за да реши кои лекарства са подходящи за Вас. Тази информация не одобрява каквото и да е лекарство като безопасно, ефективно или одобрено за лечение на всеки пациент или здравословно състояние. Това е само кратко обобщение на общата информация за решението на Cafcit. Той не включва цялата информация за възможните употреби, указания, предупреждения, предпазни мерки, взаимодействия, неблагоприятни ефекти или рискове, които могат да се отнесат към разтвора Cafcit. Тази информация не е специфична медицинска помощ и не замества информацията, която получавате от вашия доставчик на здравни услуги. Трябва да разговаряте с вашия доставчик на здравни услуги за пълна информация за рисковете и ползите от използването на Cafcit разтвор.