Bromcomp hc

Кашлицата / студените комбинации се използват основно за облекчаване на кашлица поради настинки, грип или сенна хрема. Те не трябва да се използват за хронична кашлица, която се появява при пушене, астма или емфизем, или когато има кашлица с необичайно голямо количество слуз или храчка (изразена флама).

Използва се за Bromcomp HC

Продуктите за кашлица / студена комбинация съдържат повече от една съставка. Например, някои продукти могат да съдържат антихистамин, деконгестант и аналгетик, в допълнение към лекарството за кашлица. Ако се лекувате сами, е важно да изберете продукт, който е най-подходящ за Вашите симптоми. Също така, най-добре е да купите продукт, който включва само онези лекарства, от които наистина се нуждаете. Ако имате въпроси относно кой продукт да купите, попитайте фармацевта си.

Тъй като различните продукти съдържат съставки, които ще имат различни предпазни мерки и странични ефекти, важно е да знаете съставките на лекарството, което приемате. Различните видове съставки, които могат да бъдат намерени в кашлица / студени комбинации, включват

Антихистамини – Антихистамините се използват за облекчаване или предотвратяване на симптомите на сенна хрема и други видове алергия. Те също така помагат за облекчаване на някои симптоми на обикновена настинка, като кихане и хрема. Те действат като предотвратяват ефектите на вещество, наречено хистамин, което се произвежда от тялото. Някои примери за антихистамини, съдържащи се в тези комбинации са

Деконгестанти – Деконгестанти предизвикват стесняване на кръвоносните съдове. Това води до изчистване на назалната конгестия. Въпреки това, този ефект може също да увеличи кръвното налягане при пациенти с високо кръвно налягане. Те включват

Антитусивните-антитусивни средства помагат за облекчаване на кашлицата и някои съдържат наркотик. Тези антитусиви действат директно върху центъра на кашлицата в мозъка. Наркотиците могат да се превърнат в навик, причинявайки умствена или физическа зависимост, ако се използват дълго време. Физическата зависимост може да доведе до странични ефекти при отнемане, когато спрете приема на лекарството.

Експертанти – Експертантите работят чрез разхлабване на слуз или храчки в белите дробове. Основният отхрачващ лекар, използван при кашлица и студени лекарства, е гуафифенезин. Другите съставки, добавени като отхрачващи средства (например амониев хлорид, калциев йодид, йодиран глицерол, ipecac, калиев гуаяколсулфонат, калиев йодид и натриев цитрат) не са доказани като ефективни. По принцип най-доброто, което можете да направите, за да разхлабите слуз или храчки, е да пиете много вода.

Аналгетици – аналгетици се използват в тези комбинирани лекарства, за да облекчат болките и болките, които могат да възникнат при обикновена настинка. Те включват

Преди да използвате Bromcomp HC

Употребата на твърде много ацетаминофен и салицилати в същото време може да причини увреждане на бъбреците или рак на бъбреците или на пикочния мехур. Това може да се случи, ако големи количества от двете лекарства са взети заедно за дълго време. Въпреки това не е доказано, че препоръчваните количества комбинирани лекарства, които съдържат както ацетаминофен, така и салицилат за кратки периоди от време, причиняват тези нежелани ефекти.

Антихолинергици – Антихолинергиците, като хоматропин, могат да помогнат да се постигне изсушаващ ефект в носа и гърдите.

Тези кашлица и студени комбинации са на разположение както на извънборсовите (OTC), така и с рецепта на Вашия лекар.

Не давайте кашлица и лекарства без рецепта (OTC) на бебе или дете под 4-годишна възраст. Използването на тези лекарства при много малки деца може да причини сериозни или вероятно животозастрашаващи странични ефекти.

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Много малки деца обикновено са по-чувствителни към ефектите на това лекарство. Преди да дадете на някое от тези комбинирани лекарства на дете, проверете внимателно етикета на опаковката. Някои от тези лекарства са твърде силни за употреба при деца. Ако не сте сигурни дали даден продукт може да бъде даден на дете или ако имате въпроси относно сумата, която трябва да предоставите, се консултирайте с вашия лекар, особено ако съдържа

Не давайте кашлица и лекарства без рецепта (OTC) на бебе или дете под 4-годишна възраст. Използването на тези лекарства при много малки деца може да причини сериозни или вероятно животозастрашаващи странични ефекти.

Възрастните хора обикновено са по-чувствителни към ефектите на това лекарство, особено ако съдържат

Случайното използване на кашлица / студена комбинация е малко вероятно да причини проблеми с плода или новороденото бебе. Въпреки това, когато тези лекарства се използват при по-високи дози и / или за дълго време, вероятността от възникване на проблеми може да се увеличи. За отделните съставки на тези комбинации следва да се обмисли следната информация, преди да решите да използвате определена кашлица / студена комбинация

Някои съобщения предполагат, че прекалената употреба на аспирин в края на бременността може да доведе до намаляване на теглото на новороденото и до възможна смърт на плода или новороденото. Майките в тези доклади обаче приемат много по-големи количества аспирин, отколкото обикновено се препоръчват. Изследванията на майките, приемащи аспирин в дозите, които обикновено се препоръчват, не показват тези нежелани ефекти. Има обаче шанс редовната употреба на салицилати в края на бременността да доведе до нежелани ефекти върху сърцето или кръвообращението на плода или новороденото.

Използването на салицилати, особено аспирин, през последните 2 седмици от бременността може да предизвика проблеми с кръвообращението при плода преди или по време на раждането или при новороденото. Също така, прекалената употреба на салицилати през последните 3 месеца от бременността може да увеличи продължителността на бременността, да удължи раждането, да причини други проблеми по време на раждането или да причини силно кървене при майката преди, по време на или след раждането. Не приемайте аспирин през последните 3 месеца от бременността, освен ако не е бил поръчан от Вашия лекар.

Ако кърмите, вероятността от възникване на проблеми зависи от съставките на комбинацията. За отделните съставки на тези комбинации се прилага следното

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате някое от тези лекарства, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на лекарства от този клас с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с лекарства в този клас или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на лекарства от този клас с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Използването на лекарства от този клас с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използват заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате лекарството, или да Ви даде специални инструкции относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на лекарства в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Правилно използване на кашлица и студени комбинации

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, които съдържат кашлица и студени комбинации. Той може да не е специфичен за Bromcomp HC. Моля, прочетете внимателно.

За да разхлабите слузта или храчките в белите дробове, изпийте чаша вода след всяка доза от това лекарство, освен ако не е указано друго от Вашия лекар.

Приемайте това лекарство само според указанията. Не вземайте повече от него и не го приемайте по-често, отколкото се препоръчва на етикета, освен ако не е указано друго от Вашия лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Не давайте кашлица и лекарства без рецепта (OTC) на бебе или дете под 4-годишна възраст. Използването на тези лекарства при много малки деца може да причини сериозни или вероятно животозастрашаващи странични ефекти.

За пациенти, приемащи капсулата с удължено освобождаване или таблетката на това лекарство

За пациенти, приемащи перорален разтвор с удължено освобождаване или перорална суспензия от това лекарство

За пациенти, приемащи комбинирано лекарство, съдържащо антихистамин и / или аспирин или друг салицилат

Ако комбинирано лекарство, съдържащо аспирин, има силна миризма, подобна на оцет, не го използвайте. Тази миризма означава, че лекарството се разпада. Ако имате някакви въпроси, свържете се с Вашия фармацевт.

Предпазни мерки при използване на Bromcomp HC

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Пазете течността на това лекарство от замръзване. Да не се охлажда сиропа.

Ако кашлицата не се е подобрила след 7 дни или ако имате висока температура, кожен обрив, продължително главоболие или болки в гърлото с кашлица, консултирайте се с Вашия лекар. Тези признаци може да означават, че имате други медицински проблеми.

При пациенти, приемащи лекарство, съдържащо кодеин или други наркотични аналгетици (напр. Дихидрокодеин, хидрокодон, оксикодон и пентазоцин)

Bromcomp HC нежелани реакции

За кърмачки, които приемат лекарство, съдържащо кодеин, или друго лекарство за наркотична кашлица (дихидрокодеин, хидрокодон или хидроморфон)

При пациенти, приемащи лекарства, съдържащи антихистамин

При пациенти, приемащи лекарство, съдържащо деконгестант

При пациенти, приемащи наркотично антитусивно лекарство (кодеин, дихидрокодеин, хидрокодон или хидроморфон)

При пациенти, приемащи лекарство, съдържащо йодид (калциев йодид, йодиран глицерол или калиев йодид)

При пациенти, приемащи лекарства, съдържащи аналгетик

При пациенти с диабет, приемащи лекарство, съдържащо аспирин или натриев салицилат

При пациенти, приемащи лекарства, съдържащи хоматропин

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Въпреки че се наблюдават сериозни нежелани реакции рядко, когато се приема това лекарство, както е препоръчано, може да се появят по-често, ако: се взема твърде много лекарство, приема се в големи дози или се приема за продължителен период от време.

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Ако сте кърмачка и забележите някой от следните симптоми на предозиране в бебето си, незабавно потърсете спешна помощ

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Не всички изброени по-горе нежелани реакции са съобщени за всяко от тези лекарства, но са съобщени за поне един от тях. Има някои прилики между тези комбинирани лекарства, тъй като много от горепосочените нежелани реакции могат да се проявят при всяко от тези лекарства.

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.