Blackthorn: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Blackthorn Berry, Blackthorn Flower, Blackthorn Fruit, Buisson Noir, Crquier, Endrino, è pine Noire, è pinette, Fourdinier, Mère-du-Bois, Плос, Плосер, Prunellier, Pruni Spinosae Flos, Pruni Spinosae Fructus, Prunier Sauvage, Prunus ..; Виж всички имена Blackthorn Berry, Blackthorn Flower, Blackthorn Плодове, Buisson Noir, Crquier, Endrino, è pinè Noire, è pinette, Fourdinier, Mère-du-Bois, Плос, Пьолие, Prunellier, Pruni Spinosae Flos, Pruni Spinosae Fructus, Prunier Sauvage, Prunus spinosa, Sloe, Sloe Berry, Sloe Flower, Wild Plum Flower; Скриване на имена

Blackthorn е растение. Бери и сухо цвете се използват като лекарства; Въпреки загрижеността по отношение на безопасността, хората приемат цветя от червенокожа за лечение на настинки, дишане, кашлица, задържане на течности, общо изтощение, проблеми с корема, проблеми с бъбреците и пикочния мехур и запек, както и за лечение и предотвратяване на спазмите на стомаха. Някои хора го използват, за да причинят изпотяване. Blackthorn цвете също е съставка в някои â € œ очистване на кръв â € œ чайове; Blackthorn berry се използва като уста за изплакване (гаргара) за леко възпалено гърло и уста. Сиропът и виното от черната боровинка се използват за изпразване на червата и увеличаване на производството на урина, за да се облекчи задържането на течности (като диуретик). Мармаладата, направена от зрънце, се използва за разстроен стомах; Някои хора прилагат цветя от черна торта директно върху кожата за обриви, “кожни примеси” и “пречистване на кръвта”. В храните, цветът на черната костенурка се използва в билковите чайове като оцветител.

Blackthorn berries съдържат химични вещества, наречени танини, които могат да намалят отока (възпаление).

Недостатъчно доказателство за; Изпразване на червата; Задържане на течности; Възпалено уста или гърло; Настинките; Кашлица; Проблеми с дишането; Обща изтощение; Разстроен стомах; Запек; Заболявания на бъбреците и пикочния мехур; Стомашни спазми; Насърчаване на изпотяване; “Кръвно прочистване”. Раши, когато се прилагат върху кожата; Други условия. Необходими са повече доказателства, за да се оцени ефективността на черния тон за тези употреби.

Blackthorn може да бъде неподходящ при поглъщане. Той съдържа отровни химикали; Специални предпазни мерки и предупреждения: Бременност и кърмене: Не е безопасно за всеки, който да приема черния дроб през устата, защото съдържа отровни химикали. Но за бременните жени е особено важно да избягват използването на червенокожи, защото съдържат химикали, които могат да причинят вродени дефекти.

Понастоящем нямаме информация за BLACKTHORN взаимодействия

Подходящата доза на черната трева зависи от няколко фактора като възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. Понастоящем няма достатъчно научна информация, за да се определи подходящ диапазон от дози за черния тик. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Gruenwald J, Brendler T, Jaenicke С. PDR за растителни лекарства. 1st ed. Montvale, NJ: Медицинска икономическа компания, Inc., 1998.

McGuffin М, Hobbs С, Upton R, Goldberg A, eds. Ръководство за ботаническа безопасност на Асоциацията за билкови продукти. Boca Raton, FL: CRC Press, LLC, 1997.

Schulz V, Hansel R, Tyler VE. Рационална фитотерапия: Ръководство за лекар по билкови лекарства. Тери C. Telger, transl. 3rd ed. Берлин, ГЕР: Спрингър, 1998.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия