Biperiden (перорален път) предпазни мерки

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да позволи промени в дозата Ви и да провери за нежелани ефекти.

Ако развиете необичайни или странни мисли и поведение, докато приемате бипериден, не забравяйте да го обсъдите с Вашия лекар. Някои промени, настъпили при хора, приемащи това лекарство, са подобни на тези, наблюдавани при хора, които пият твърде много алкохол. Други промени могат да бъдат объркване, влошаване на депресията, зрителни халюцинации (виждат се неща, които не са там), мисли за самоубийство и необичайно възбуда, нервност или раздразнителност.

Biperiden може да причини сънливост, неприятности при контролиране на движенията или проблеми при мислене или ясно виждане. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите други задачи, които изискват да сте бдителни, добре координирани или да мислите или да видите добре.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които ви карат да сте сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за сенна хрема или настинка, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати или лекарства за пристъпи, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.