Besifloxacin офталмологичен

Терапевтичен клас: антибиотик

Употреби за безифлоксацин

Химически клас: флуорохинолон

Besifloxacin се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За безифлоксацин трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към безифлоксацин или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на безифлоксацин при деца. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 1 година.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на безифлоксацин при пациенти в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате безифлоксацин

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Вашият лекар ще Ви каже колко от употребата на безифлоксацин и колко често. Не използвайте повече лекарства или ги употребявайте по-често, отколкото Ви каже лекарят. Besifloxacin не е предназначен за продължителна употреба.

За да използвате капките за очи

За да изчистите напълно инфекцията на окото, продължете да използвате бефифлоксацин за цялото време на лечение, дори ако се чувствате по-добре след първите няколко дози. Вашата инфекция може да не се изчисти, ако престанете да приемате лекарството прекалено скоро. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на безифлоксацин ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози besifloxacin. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза besifloxacin, приложете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако инфекцията с очите ви не се подобри или ако се влоши, се консултирайте с Вашия лекар.

Спрете да използвате бефифлоксацин и незабавно проверете незабавно Вашия лекар, ако имате обрив, сърбеж или подуване на кожата около окото или клепача. Това може да са симптоми на алергична реакция.

Не използвайте контактни лещи, докато използвате безифлоксацин, за да избегнете допълнително дразнене на очите.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Правилно използване на безифлоксацин

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Конюнктивит, бактериални ципрофлоксацин офталмологично, азитромицин офталмологично, левофлоксацин офталмологично, еритромицин офталмологично, гентамицин офталмологично, тобрамицин офталмологично, моксифлоксацин офталмологично, бацитрацин офталмологично, TobraDex, Vigamox, Maxitrol, Polytrim, CILOXAN, Besivance, Ocuflox, гатифлоксацин офталмологично, Tobrex, Azasite, Gentak, Блефамид, Зюле, Моксеса, Зимар

Предпазни мерки при употреба на бесифлоксацин

 Или се включете в групата за поддръжка на besifloxacin, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Besifloxacin странични ефекти

Besifloxacin офталмологичен