Benlysta: употреби, дозировки и странични ефекти

Какво представлява Benlysta?

Benlysta се използва за лечение на активен системен лупус еритематозус (SLE) при възрастни.

Benlysta не се използва при хора, които имат тежки бъбречни проблеми, причинени от СЛЕ или имат активно СЛЕ, което засяга централната нервна система (мозък, нерви и гръбначен мозък).

Преди да приемете Benlysta, уведомете Вашия лекар, ако имате активна или хронична инфекция, анамнеза за рак или анамнеза за депресия или психични заболявания.

Важна информация

Benlysta може да причини сериозна вирусна инфекция на мозъка, която може да доведе до увреждане или смърт. Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате промяна в умственото си състояние, намалено зрение или проблеми с речта или ходенето. Тези симптоми могат да започнат постепенно и да се влошат бързо.

При лечението с Benlysta могат да настъпят сериозни и понякога фатални инфекции. Спрете да използвате това лекарство и незабавно се обадете на лекаря си, ако имате признаци на инфекция като: треска, студени тръпки, кашлица със слуз, болка или изгаряне при уриниране, уриниране повече от обикновено или кървава диария.

Benlysta може да понижи кръвните клетки, които помагат на организма ви да се бори с инфекциите. Вашата кръв може да се нуждае от тестване често. Избягвайте да бъдете близо до хора, които са болни или имат инфекции.

Избягвайте да сте близо до хора, които имат настинки, грип или други заразни болести. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако развиете признаци на инфекция. Не приемайте “жива” ваксина в рамките на 30 дни преди или след като сте лекувани с Benlysta.

Преди да приемете това лекарство

Може да имате мисли за самоубийство, докато приемате белимумаб, особено ако имате анамнеза за самоубийствени мисли или действия. Съобщете на Вашия лекар за нови или влошаващи се симптоми, като: депресия, тревожност, промени в настроението или поведението, проблеми със съня или мисли за нараняване на себе си или на други хора.

Не трябва да използвате Benlysta, ако сте алергични към белимумаб.

За да сте сигурни, че Benlysta е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Активна или хронична инфекция

Анамнеза за рак; или

Анамнеза за депресия или психични заболявания.

Може да имате мисли за самоубийство, докато приемате Benlysta, особено ако имате анамнеза за самоубийствени мисли или действия.

Benlysta може да увеличи риска от някои видове рак, като промени начина, по който функционира вашата имунна система. Посъветвайте се с Вашия лекар за индивидуалния риск.

Правителствена бременност категория C. Не е известно дали Benlysta ще увреди неродено бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Вижте също: предупреждения за бременност и кърмене (по-подробно)

Ако сте бременна, вашето име може да бъде регистрирано в регистър за бременност. Това е за проследяване на резултата от бременността и за оценка на всички ефекти на Benlysta върху бебето.

Не е известно дали белимумаб преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Не трябва да кърмите, докато използвате това лекарство.

Benlysta се инжектира във вена чрез IV. Тази инжекция ще получите в клинична или болнична обстановка. Инжектирането трябва да се дава бавно, а IV инфузията може да отнеме около час, за да завърши.

Първите 3 дози на Benlysta се прилагат на 2 седмици. След това инжекциите се правят на всеки 4 седмици. Вашият график на дозиране може да е различен. Следвайте инструкциите на Вашия лекар.

Може да Ви бъдат дадени други лекарства за предотвратяване на някои нежелани реакции на Benlysta.

Обичайна доза за възрастни за системен еритематозен лупус

10 mg / kg IV на интервали от 2 седмици за първите 3 дози и на 4-седмични интервали след това; Коментари; -Извършва се в продължение на 1 час; – Помислете за премедикация, включваща антихистамин, с или без антипиретик, преди инфузията. Употреба: Лечение на възрастни пациенти с активен, автоантико-позитивен, системен лупус еритематоз (SLE), които получават стандартна терапия.

Свържете се с Вашия лекар, ако пропуснете среща за инжектирането на Benlysta.

Как се прилага Benlysta?

Избягвайте да сте близо до хора, които имат настинки, грип или други заразни болести.

Не приемайте “жива” ваксина, докато използвате Benlysta. Ваксината може да не работи и през това време и може да не ви предпази напълно от заболяване. Живите ваксини включват морбили, паротит, рубеола (MMR), полиомиелит, ротавирус, тиф, жълта треска, варицела, херпес зостер и ваксина срещу грип.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция към Benlysta: копривна треска; Трудно дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Някои хора, получаващи инжекция Benlysta, са имали реакция към инфузията (когато лекарството се инжектира във вената). Уведомете незабавно Вашия асистент, ако почувствате тревожност, гадене, леко главоболие, сърбеж или имате проблеми с дишането, силното главоболие или зачервяване и подуване на кожата.

При лечението с това лекарство могат да настъпят сериозни и понякога фатални инфекции. Спрете да използвате това лекарство и незабавно се обадете на лекаря си, ако имате признаци на инфекция, например

Треска, студени тръпки

Кашлица с слуз

Болка или изгаряне при уриниране

Уриниране повече от обичайното; или

Кървава диария.

Benlysta може да причини сериозна вирусна инфекция на мозъка, която може да доведе до увреждане или смърт. Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате промяна в умственото си състояние, намалено зрение или проблеми с речта или ходенето. Тези симптоми могат да започнат постепенно и да се влошат бързо.

Свържете се с Вашия лекар незабавно, ако имате

Информация за дозиране на Benlysta

Нова или влошаваща се депресия, тревожност, промени в настроението или поведението, проблеми със съня или мисли за нараняване на себе си или други

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Хрипове, стягане в гърдите, затруднено дишане; или

Гръдна болка или тежко усещане, болка, разпространяваща се на ръката или рамото, гадене, замаяност, изпотяване, общо неразположение.

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Честите Benlysta нежелани реакции могат да включват

Гадене, повръщане, диария, стомашна болка

Проблеми с уринирането

Какво трябва да избягвам, докато приемам Benlysta?

Треска, възпалено гърло, хрема или запушен нос, кашлица

Болка в ръцете или краката

Главоболие, депресивно настроение; или

Проблеми със съня (безсъние).

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Уведомете Вашия лекар за всички лекарства, които използвате, и тези, които започнете или спрете да използвате по време на лечението си с Benlysta, особено

Циклофосфамид (цитоксан); или

Лекарства, които отслабват имунната ви система, като лекарства за рак, стероиди и лекарства за предотвратяване на отхвърляне на трансплантиран орган.

Този списък не е пълен. Други лекарства могат да взаимодействат с белимумаб, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Не всички възможни взаимодействия са изброени в това ръководство за лекарства.

2.02.2015-12-21, 8:53:38

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобренията 05 години, одобрени от правителството през 2011 г.

Системен Лупус Еритематозис преднизон, аспирин, триамцинолон, дексаметазон, плакинил, хидроксихлорохин, азатиоприн, Екотрин, Декадрон, Имуран, кортизон, Байер Аспирин, Делтасън, Кеналог-40, Актар, Белимумаб, Стерапред, Фаспан, Кеналог-10, кортикотропин,

Benlysta нежелани реакции

Какви други лекарства ще засегнат Benlysta?

Benlysta (белимумаб)