Benikar употреба, дозировка, странични ефекти & предупреждения

Какво представлява Benicar?

Benicar се използва за лечение на високо кръвно налягане (хипертония) при възрастни и деца на възраст най-малко 6 години. Понякога се дава заедно с други лекарства за кръвно налягане.

Benicar може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Спрете да използвате Benicar и незабавно уведомете Вашия лекар, ако забременеете. Benicar може да причини нараняване или смърт на нероденото бебе, ако приемате лекарството през второто или третото тримесечие.

Важна информация

Ако имате диабет, не използвайте Benicar заедно с лекарства, съдържащи алискирен (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna).

Не трябва да приемате Benicar, ако сте алергични към олмесартан.

Ако имате диабет, не използвайте Benicar заедно с лекарства, съдържащи алискирен (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna).

Може да се наложи да избягвате приема на това лекарство с алискирен, ако имате бъбречно заболяване.

Преди да приемете това лекарство

За да сте сигурни, че можете безопасно да приемате Benicar, кажете на Вашия лекар, ако имате някое от тези други състояния

чернодробно заболяване

Застойна сърдечна недостатъчност; или

Ако сте дехидратирани.

Правителствена бременност категория D. Не използвайте Benicar, ако сте бременна. Спрете да използвате това лекарство и незабавно уведомете Вашия лекар, ако забременеете. Benicar може да причини нараняване или смърт на нероденото бебе, ако приемате лекарството през второто или третото тримесечие. Използвайте ефективен контрол на раждаемостта, докато приемате това лекарство.

Вижте също: предупреждения за бременност и кърмене (по-подробно)

Не е известно дали олмесартан преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмаче. Не трябва да кърмите, докато приемате Benicar.

Вземете Benicar точно както е предписано от Вашия лекар. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Вашият лекар може понякога да промени дозата, за да се увери, че постигате най-добри резултати. Не приемайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Може да приемате Benicar със или без храна.

Необходимо е често да се проверява кръвното Ви налягане.

Може да имате много ниско кръвно налягане, докато приемате това лекарство. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако сте болни от повръщане или диария, или ако се чувствате повече от обикновено.

Продължете да използвате това лекарство според указанията, дори и да се чувствате добре. Високото кръвно налягане често няма симптоми. Може да се наложи да използвате лекарства за кръвно налягане до края на живота си.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага и топлина.

Вземете пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не вземайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Пиенето на алкохол може да увеличи някои странични ефекти на Benicar.

Не използвайте калиеви добавки или заместители на солта, докато приемате това лекарство, освен ако Вашият лекар Ви е казал.

Избягвайте да се изправяте твърде бързо от седнало или легнало положение или може да се почувствате замаяни. Ставате бавно и сте сигурни, за да предотвратите падане.

Как да взема Benicar?

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция към Benicar: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Усещане за светлина, като че можеш да излезеш

Малко или никакво уриниране

Тежка или продължаваща диария със загуба на тегло

Болка в гърдите, бърза сърдечна честота; или

Подуване на ръцете или краката.

Честите Benicar странични ефекти могат да включват

виене на свят.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Уведомете Вашия лекар за всички лекарства, които използвате, и тези, които започнете или преустановите употребата по време на лечението с Benicar, особено

колесевелам

Какво ще стане, ако пропусна доза?

литий; или

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства) – ибупрофен (Advil, Motrin), напроксен (Aleve), целекоксиб, диклофенак, индометацин, мелоксикам и други.

Този списък не е пълен. Други лекарства могат да взаимодействат с Benicar, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Не всички възможни взаимодействия са изброени в това ръководство за лекарства.

Какво трябва да избегна?

6.03.2014-08-28, 2:47:38

Бременност Категория D Положителни доказателства за риск

Benicar странични ефекти

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Високото кръвно налягане лизиноприл, амлодипин, метозарол, хидрохлоротиазид, лосартан, фуроземид, атенолол, ластикс, норас, диован, валсартан, еналаприл, топлол-XL, козаар, лопресор, бисолиц, ирбесартан, вазотек, авапро, хидрохлоротиазид / лизиноприл, , Maxzide

Какви други лекарства ще повлияят на Benicar?

Benicar (олмесартан)