Bendamustine (интравенозен път) предпазни мерки

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Използвайте ефективна форма на контрол върху раждаемостта, за да не забременявате докато приемате това лекарство и 3 месеца след спирането му. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате лекарството, незабавно уведомете Вашия лекар.

Бендамустин може временно да понижи броя на белите кръвни клетки в кръвта, което увеличава шанса за получаване на инфекция (напр. Пневмония). Той може също така да намали броя на тромбоцитите, които са необходими за правилното кръвосъсирване. Ако това се случи, има някои предпазни мерки, които можете да предприемете, особено когато кръвната Ви стойност е ниска, за да намалите риска от инфекция или кървене

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Уведомете незабавно Вашия лекар или медицинска сестра, ако имате втрисане, треска, копривна треска, сърбеж, обрив, затруднено дишане, проблеми с гълтането или подуване на ръцете, лицето или устата след приемането на лекарството.

Това лекарство може да причини сериозен тип реакция, наречена синдром на туморен лизис. Вашият лекар може да Ви предпише лекарство, което да предотврати това. Незабавно повикайте Вашия лекар, ако имате намаление или промяна в количеството на урината, болка в ставите, скованост или подуване, болка в долната част на гърба, страна или стомаха, бързо натрупване на тегло, подуване на краката или долните крака или необичайна уморяемост или слабост.

При лечението с бендамустин могат да настъпят сериозни кожни реакции. Кажете на лекаря си незабавно, ако имате бръчки или бълбуци по време на приема на това лекарство.

Бендамустин може да накара някои хора да се чувстват необичайно уморени или слаби. Не шофирайте и не правете нищо друго, което може да бъде опасно, докато не разберете как това лекарство ви засяга.

Не пушете тютюн, докато използвате това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.