блокадрен

Свръхчувствителност към катехоламини е наблюдавана при пациенти, изтеглени от терапия с бета-блокери, след рязко преустановяване на лечението са настъпили обостряне на ангина и миокарден инфаркт. При прекратяване на хронично приложения тимолол малеат, постепенно да се намали дозата в продължение на 1 до 2 седмици и внимателно да се наблюдава пациента. Ако ангината значително се влоши или се развие остра коронарна недостатъчност, незабавно, най-малкото временно, се възобновява терапията с тимолол малеат. Предупреждавайте пациентите срещу прекъсване или преустановяване на лечението.

Използва за блокадрени

Терапевтичен клас: Сърдечносъдов агент

Фармакологичен клас: бета-адренергичен блокер, неселективен

Тимолол се използва и след остър инфаркт, за да се намали тежестта му и да се предотврати друг инфаркт. Той може да се използва и за предотвратяване на мигренозни главоболия.

Това лекарство е бета-блокер. Тя действа, като повлиява отговора на нервните импулси в определени части на тялото, като сърцето. В резултат на това сърцето бие по-бавно и намалява кръвното налягане. Когато кръвното налягане се понижи, количеството кръв и кислород се увеличава до сърцето.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате Blocadren

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на тимолол в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на тимолол при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче имат по-голяма вероятност да имат свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да наложи коригиране на дозата при пациенти, получаващи тимолол.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

В допълнение към употребата на това лекарство, лечението на Вашето високо кръвно налягане може да включва контролиране на теглото и промени в видовете храни, които ядете, особено храни с високо съдържание на натрий. Вашият лекар ще ви каже кои от тези неща са най-важни за Вас. Трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да промените диетата си.

Много пациенти, които имат високо кръвно налягане, няма да забележат признаци на проблема. Всъщност, много хора могат да се чувстват нормално. Много е важно да приемате лекарството точно както е указано и да спазвате назначенията си при лекаря си, дори и да се чувствате добре.

Не забравяйте, че това лекарство няма да излекува високото ви кръвно налягане, но го помага да се контролира. Трябва да продължите да го приемате според указанията, ако очаквате да намалите артериалното си налягане и да го спрете. Може да се наложи да вземете лекарство за високо кръвно налягане за остатъка от живота си. Ако не се лекува високо кръвно налягане, това може да доведе до сериозни проблеми като сърдечна недостатъчност, заболяване на кръвоносните съдове, инсулт или бъбречно заболяване.

Не прекъсвайте или спрете приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която приемате, преди да го спрете напълно. Някои състояния може да се влошат, когато лекарството бъде спряно внезапно, което може да бъде опасно.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилното използване на блокадрени

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и да проверява за нежелани ефекти.

Тимолол може да причини сърдечна недостатъчност при някои пациенти. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате болка в гърдите или дискомфорт, разширени вени на врата, екстремна умора, неравномерно дишане, неравномерен сърдечен ритъм, недостиг на въздух, подуване на лицето, пръстите, стъпалата или долните крака; хрипове.

Това лекарство може да предизвика промени в нивата на кръвната Ви захар. Също така, това лекарство може да покрие признаци на ниска кръвна захар, като например скорост на пулса. Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате тези проблеми или ако забележите промяна в резултатите от тестовете за кръв или урина.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Може да се наложи да преустановите употребата на това лекарство няколко дни преди операцията.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Предпазни мерки при използване на Blocadren

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Блокадрени нежелани реакции

Блокадрен (тимолол)

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

WADA Class Anti-Doping Класификация

Превенция на мигрена Атенолол, пропранолол, Топамакс, Депакот, нифедипин, верапамил

Високо артериално налягане лизиноприл, амлодипин, метопролол, хидрохлоротиазид, лосартан, фуроземид

Сърдечен пристъп Plavix, лизиноприл, аспирин, метопролол, атенолол, варфарин

Ангина аспирин, амлодипин, метопролол, атенолол, карведилол, Norvasc

 Или се присъединете към групата за подкрепа на Blocadren, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.