бензтропин

Терапевтичен клас: антипаркинсонов

Употреби За бенттропин

Фармакологичен клас: Антихолинергични

Бентропинът се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За бенттропин трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към бенттропин или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Поради токсичност на бенттропина, тя трябва да се прилага с повишено внимание при деца на 3-годишна възраст или по-големи. Не се препоръчва за употреба при деца под 3-годишна възраст.

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на бенттропина при гериатрични пациенти.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате бенттропин

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате бензотропин, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва използването на бенттропин с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на бенттропин с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на бенттропин с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на бенттропин. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете бенттропин всеки ден точно както Ви е нарекъл Вашият лекар, за да подобрите състоянието си колкото е възможно повече. Не вземайте повече или по-малко от него и не го приемайте повече или по-често, отколкото ви е заповядал лекар.

Важно е да вземете бенттропин заедно с други лекарства за болестта на Паркинсон. Не забравяйте да вземете всички лекарства, които е поръчал Вашия лекар, и да ги вземете в точното време.

Дозата бенттропин ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози бензотропин. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза бензотропин, приемете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да позволи промени в дозата Ви и да провери за нежелани ефекти.

Бентропин може да причини замаяност, неприятности при контролиране на движенията или проблеми при мислене или ясно виждане. Уверете се, че знаете как реагирате на бенттропин, преди да шофирате, да работите с машини или да извършвате други задачи, които изискват да сте бдителни, добре координирани или да можете да мислите или да виждате добре.

Не спирайте приема на бензотропин, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска да намалите постепенно сумата, която използвате, преди да спрете напълно.

Правилно използване на бенттропин

Бенттропин може да ви накара да се потите по-малко, което ще доведе до повишаване на телесната ви температура. Използвайте допълнителни грижи, за да избегнете прегряване по време на тренировка или горещо време, докато приемате бенттропин, тъй като прегряването може да доведе до топлинен удар.

Бенттропин може да причини мускулна слабост. Ако имате притеснения за това, консултирайте се с Вашия лекар.

Ако развиете необичайни или странни мисли и поведение, докато приемате бенттропин, не забравяйте да го обсъдите с Вашия лекар. Някои промени, настъпили при хора, получаващи бенттропин, са подобни на тези, наблюдавани при хора, които пият твърде много алкохол. Други промени могат да бъдат объркване, влошаване на депресията, зрителни халюцинации (виждат се неща, които не са там), мисли за самоубийство и необичайно възбуда, нервност или раздразнителност.

Бентропинът ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които ви карат да сте сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати, лекарства за пристъпи, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар или зъболекар преди да приемете някое от изброените по-горе, докато приемате бенцтропин.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Предпазни мерки при използване на бенттропин

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория N Не е класифициран

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Бентопин Нежелани реакции

бензтропин

Екстрапирамидна реакция Бенадрил, дифенхидрамин, амантадин, когентин, трихексифенидил, Артан, Бенадрил Алергия, бипериден, Симметрел, Бенадрил детска алергия, проциклидин

Паркинсонова болест Exelon, ропинирол, Синемет, прамипексол, карбидопа / леводопа, амантадин, Requip, Mirapex, когентин, ривастигмин, азилект