Черно кохаш за симптомите на менопаузата – преглед на темата

Черният кох, известен също като черно сакарот или бъбрек, е лечебен корен. Той се използва за лечение на симптоми, свързани с хормона на жената, включително предменструален синдром (ПМС), менструални спазми и симптоми на менопауза.

Чрез Francesca Coltrera Вашият ръководен справочник за днешната хормонална терапия – какво е безопасно, какво ново, какво е за вас; Неотдавна един приятел ми разказа за една дата за кафе, която беше имала с 50-годишен бивш офицер, Сюзън. Тъй като двете жени пиеха латетите си и настигнаха живота си, Сюзан нервно се огледа в кафенето, после се наведе през масата и се обърна с тих глас: – Аз приемам естроген. Така стигна до това. Докато жените някога обсъждаха открито за …

Black cohosh се използва широко в САЩ, Австралия и Германия. Германското правителство го одобри като алтернатива на рецепта за хормонална терапия. В САЩ, черно кохош е на разположение без рецепта. Не забравяйте да поговорите с лекаря си, преди да го приемете.

Можете да си купите черен кош като стандартен екстракт под формата на хапчета от 20 mg (като Remifemin), който се приема два пъти дневно. В магазините за здравословни храни се предлагат и корени, екстракти и тинктури.

Когато черният кошош се използва в редовни дози, единственият му известен страничен ефект е случаен дискомфорт на стомаха. 1 Но черният кош може да има рискове, които все още не са известни, включително възможните ефекти върху чернодробната функция. Необходимо е да се направят още изследвания, преди експертите да могат да го препоръчат за дългосрочна употреба.

Изследванията върху черната кохаш имат смесени резултати. Някои проучвания показват, че чернокожият може да облекчи симптомите на менопаузата като горещи вълни. 2 Но други проучвания показват, че черноковото не облекчава симптомите.

Тези смесени резултати могат да означават, че чернокожият може да облекчи симптомите при някои жени, но не облекчава симптомите при другите. Или различните резултати могат да се дължат на това, че в проучванията са използвани различни препарати.

В проучванията, при които чернокожият облекчава симптомите, намалява горещите вълни, нощни изпотявания и проблеми със съня. 2

Големи, дългосрочни проучвания все още не са направени, за да се потвърди дали дългосрочното използване на чернокошо е безопасно. Тъй като чернокожият има ползи донякъде като естрогенна терапия, може да има и някои рискове като тези на естроген.

Експертите не знаят със сигурност дали черният цвят причинява проблеми с черния дроб. Но те са установили, че черните продукти на кошош трябва да бъдат етикетирани с предупреждение. Престанете да използвате чернокожо, ако забележите, че сте слаби или по-уморени от обичайното, губите апетита си, или кожата ви или белите ви очи са пожълтяват. Посъветвайте се с Вашия лекар, защото тези симптоми може да означават, 3