Черен харер: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Ballota, Ballota nigra, Ballote Fitide, Ballote Noire, Ballote Puante, Ballote Vulgaire, Black Stinking Horehound, Marrube Fatide, Marrube Noir, Marrubio Negro.

Черният храст е растение. Частите, които растат над земята, се използват за производството на лекарства; Хората приемат черен храня за лечение на гадене, повръщане, спазми, кашлица и магарешка кашлица. Те също така го приемат за облекчаване на симптомите на нервни разстройства, особено на леки проблеми със съня. Черният хормон се използва и за увеличаване на жлъчния поток; Някои хора нанасят върху кожата на черния хормон като лек сух агент (стягащ) и като лечение на подагра; Ректално, черният хормон се използва като клизма срещу чревни червеи; Не бъркайте чернокожите с бял храст.

Черният хормон има химикали, които могат да имат разнообразни функции, като например помага за спиране на гадене, повръщане, спазми и други ефекти.

Недостатъчно доказателство за; Гадене; Повръщане; Нервни разстройства; Черепна кашлица; спазми; Увеличаване на жлъчния поток; Подагра, когато се прилага върху кожата; Чревни червеи, когато се използват ректално като клизма; Други условия. Необходими са повече доказателства, за да се оцени ефективността на черния хайвер за тези употреби.

Черният хръткин е ЗАБОЛЯВАЩ ЗА повечето хора, когато се приема през устата, но потенциалните странични ефекти на черния хормон не са известни; Няма достатъчно информация, за да се знае дали черен храст е безопасен, когато се прилага директно върху кожата или се използва ректално; Специални предпазни мерки и предупреждения: Бременност и кърмене: Това е вероятно несигурно да приемете черен хор от устата, ако сте бременна. Черният хормон може да повлияе на менструалния цикъл и това може да застраши бременността. Най-добре е да се избягва поставянето на черния хормон върху кожата или да се използва ректално по време на бременността, тъй като безопасността на тези употреби е неизвестна; Ако кърмите, не използвайте и чернокожият хормон. Възможните ефекти върху кърмачето не са известни; Болест на Паркинсон: Черният хормон съдържа химикали, които засягат мозъка. Има известна загриженост, че черният хормон може да повлияе лечението на болестта на Паркинсон; Шизофрения и психотични нарушения: Черният хормон съдържа химикали, които засягат мозъка. Има известна загриженост, че черният хрътки може да навреди на хората с шизофрения и психични разстройства.

Черният хормон съдържа химикали, които засягат мозъка. Тези химикали засягат мозъка, подобно на някои лекарства, използвани за болестта на Паркинсон. Приемането на чернокожи с тези лекарства може да увеличи ефектите и страничните ефекти на някои лекарства, използвани за болестта на Паркинсон; Някои лекарства, използвани за болестта на Паркинсон, включват бромокриптин (Parlodel), леводопа (Dopar, компонент на Sinemet), прамипексол (Mirapex), ропинирол (Requip) и други.

Подходящата доза на чернокожите зависи от няколко фактора, като например възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. Понастоящем няма достатъчно научна информация, за да се определи подходящ диапазон от дози за чернокожи. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Citoglu, G. S., Coban, Т., Север, Б. и Искан, М. Антиоксидантни свойства на видовете Ballota в Турция. J Ethnopharmacol. 200; 92 (2-3): 275-280.

Didry, N., Seidel, V., Dubreuil, L., Tillequin, F. и Bailleul, F. Изолиране и антибактериална активност на фенилпропаноидни производни от Ballota nigra. J.Ethnopharmacol. 11-1-199; 67 (2): 197-202.

Seidel, V., Bailleul, F., Libot, F., and Tillequin, F. А фенилпропаноид гликозид от Ballota nigra. Phytochemistry 199; 44 (4): 691-693.

Seidel, V., Verholle, М., Malard, Y., Tillequin, F., Fruchart, JC, Duriez, P., Bailleul, F., and Teissier, E. Phenylpropanoids from Ballota nigra L. inhibit in vitro LDL peroxidation , Phytother.Res. 200; 14 (2): 93-98.

Daels-Rakotoarison DA, Seidel V, Gressier В, et al. Невроселективни и антиоксидантни активности на фенилпропаноидите от Ballota nigra. Arzneimittelforschung 200; 50: 16-23.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия