Хранене с бутилка – какво се очаква

Повечето бебета могат да започнат да се хранят с бутилки в рамките на часове след раждането. Повечето новородени се хранят около 6 до 10 пъти на всеки 24 часа. Средните суми за хранене ще варират в зависимост от възрастта на вашето бебе и колко е гладен в момента.

1 месец

6 до 8

2 mL (60 mL) до 3 mL oz (90 mL)

Кога да нахраня бебето си? Продължителността на времето между храненията варира в зависимост от количеството формула, която вашето бебе пие по време на предишното хранене. Повечето 2-седмични бебета пият на всеки 2 часа. По-големите бебета често пият по-голяма формула при всяко хранене. Те често пият бутилка на всеки 4 часа през деня. Понякога те ходят на 8 часа или повече между храненията през нощта. Докато познавате бебето си, ще можете да разпознавате неговите признаци на глад и пълнота; Как мога да захранвам с гърди и бутилки? Можете да изберете да преминете между кърменето и храненето на формула. Допълването на кърмата с формула може да намали количеството на кърмата. Но това няма да спре производството на мляко. Най-добре е да изчакате, докато бебето Ви кърми добре поне 6 седмици, преди да предложите и формулата за бебето си. Има ли разлики между бебетата, хранени с гърда и бутилка? Детската хранене отнема 2 пъти по-дълго, за да може бебето да се усвоява от майчиното мляко. В резултат на това бебетата, хранени с формула, често приемат по-малко храна и имат по-малки, по-твърди, по-силно миришещи изпражнения, отколкото кърмачетата. Кога мога да започна да давам на бебето твърди храни? На 6-месечна възраст можете да започнете да предлагате на бебето си твърди храни. Постепенно въвеждайте нови храни, докато намалявате количеството на формулата. За повече информация, отбиване.

2 месеца

6 до 7

(120 mL) до 5 mL (150 mL)

3 месеца

5 до 6

6 мл вода (180 мл) до 7 мл вода (210 мл)

4 месеца

4 до 5

6 ml унция (180 mL) до 8 fl oz (240 mL)

5 месеца

4 до 5

(210 mL) до 8 mL (240 mL)

6 месеца

4 до 5

(210 mL) до 8 mL (240 mL)

Бебето пие от бутилка с формула за около 5 до 25 минути в даден момент. Обърнете внимание на хранителните нужди и подвизи на вашето бебе. Не се безпокойте, ако бебето ви не яде много при едно хранене. Вероятно е достатъчно да яде в продължение на един ден или два часа. Принуждаването на бебето ви да пие по-голяма формула, отколкото той или тя се нуждае, може да причини болки в корема и плюене. Но никога не се колебайте да се обадите на лекаря си, ако се притеснявате дали бебето Ви яде достатъчно.

Възможно е да имате следните опасения относно храненето на вашето бебе с бутилка

В случай на спешност, можете да дадете на бебето пълномаслено мляко за кратко време, докато не получите повече формула.