Хормони за контрол на раждаемостта: мини-хапче – преглед на темата

Мини-хапчета се използват за предотвратяване на бременност. Те освобождават редовна доза от хормон, наречен прогестин. Те се различават от обичайните комбинирани противозачатъчни хапчета. Те съдържат прогестин и друг хормон, наречен естроген.

Ако знаете, че определено сте направили бебета, или не сте заинтересовани да имате някое от тях на първо място, никога не е трябвало да мислите за контрол на раждаемостта отново може да ви даде чувство за свобода. Ето защо двустранната тубарна лигатура, известна още като “свързването на вашите епруветки”, е най-популярната форма на контрол върху раждаемостта сред женените двойки; Процедурата може да се направи по всяко време, включително в болницата веднага след като имате бебе. Лекарят прави малко нарязани коремчета и след това отрязва и уплътнява и двете …

Прогестинът понякога може да спре яйчниците да отделят яйце всеки месец (овулация).

Мини-хапчета се предлагат в опаковки. Всяко хапче в опаковката съдържа прогестин. Няма разделителни хапчета. Всеки ден трябва да приемате хапче, за да предотвратите бременност. Това означава, че приемате хапче, дори когато имате вашето време.

През първата година на употреба: 1

Не забравяйте да уведомите Вашия лекар за всички здравословни проблеми, които имате или лекарства, които приемате. Той или тя може да ви помогне да изберете метода за контрол на раждаемостта, който е подходящ за Вас.

Когато мини-хапчета се приемат точно според указанията, по-малко от една жена от 100 има непланирана бременност; Когато хапчетата не се приемат точно според указанията, като например забравянето да ги приемате понякога, 9 жени от 100 имат непланирана бременност.

Мини-хапчетата работят по-добре от бариерите. Методите на бариера включват презервативи и диафрагми; Те могат да причинят по-малко странични ефекти от комбинираните противозачатъчни хапчета. Те могат да намалят тежкото кървене и спазми; Те не съдържат естроген. Така че можете да ги използвате, ако не искате да приемате естроген. Те също са опция, ако не можете да приемате естроген, защото имате определени здравословни проблеми или притеснения; Те са безопасни при употреба при кърмене; Не е нужно да прекъсвате секса, за да ги използвате.

Мини-хапчетата не предпазват от полово предавани инфекции (ППИ), като например херпес или ХИВ / СПИН. Ако не сте сигурни дали сексуалният Ви партньор може да има ППИ, използвайте презерватив, за да предпазите от заболяване; Те могат да причинят нередовни периоди. Може да имате петна между периодите. Възможно е да спрете и да получите период. Някои жени смятат, че нямат предимство; Мини-хапчетата могат да причинят промени в настроението, по-малък интерес към пола или увеличаване на теглото; Трябва да приемате хапче по едно и също време всеки ден, за да предотвратите бременност.