Тормоз: съвети за родителите

Знаейки или подозирате, че детето ви е тормозено, може да бъде много разстроено, но има много неща, които можете да направите, за да помогнете за справяне с проблема.

Превъртете надолу за списък с организации, които предоставят подкрепа и информация за родителите

Тормозът е една от най-големите грижи за родителите, според Family Lives, организация за подкрепа на родителите.

Ако разберете или подозирате, че вашето дете е тормозено, има неща, които можете да направите, за да разрешите проблема.

Откъде знаеш, че детето ви е тормозено?

И не е нужно да намерите всички отговори сами. Има редица организации, включително Семейство, които могат да ви помогнат и да помогнат – вижте Кой може да ви помогне с тормоза ?.

Понякога децата не говорят с родителите си или с полагащите грижа грижи за тормоз, защото не искат да ги разстроят или смятат, че това ще направи проблема още по-лош.

Но ако подозирате, че вашето дете е тормозено, има признаци, за които да се погрижите, според NSPCC. Те включват

Прочетете повече за забелязването на признаците на тормоз в уебсайта на NSPCC.

Признаци на кибертормоза включват

Научете повече за признаците на кибертормоза (PDF, 185kb).

Как да помогнете на детето си, ако са тормозени

Ако детето ви каже, че са тормозени, първото нещо, което трябва да направите, е да слушате. NSPCC съветва родителите и лицата, които се грижат за тях, да оставят децата да разкажат своята история по свои собствени думи, а не да отхвърлят опита си като “само част от израстването”.

NSPCC препоръчва да предложите на детето си да води дневник за инциденти, свързани с тормоза. Това ще помогне да има конкретни факти, които да покажат на училището, спортния треньор или лидера на клуба. Следващата стъпка е да поговорите със училището или възрастен, който отговаря за клуба на детето ви.

За да спрете тормоза, важно е за вас или вашето дете или и двамата да говорите със училището.

Помислете кой ще бъде най-добрият човек, който първо трябва да подходи. Обсъдете това с детето си, тъй като може да има определен учител, с който детето Ви се чувства по-спокойно.

Училищата трябва да направят всичко възможно, за да предотвратят всякакви видове тормоз. Според закона всяко училище трябва да има политика срещу тормоза, а вие имате право да попитате как училището на детето ви се занимава с тормоз.

Говорете с училището за тормоза

Някои училища изпълняват схеми като наставнически наставничество, където някои деца са обучени да слушат и да помагат с проблеми.

Учителите могат да дисциплинират децата за тормоз, който се случва извън училищните помещения. Това може да е в автобуса, на улицата или в магазините.

Прочетете повече информация от Bullying UK за връзка с училището на детето ви за тормоз.

Всички изброени по-долу организации предоставят подкрепа и информация на родителите.

Family Lives е благотворителна организация, която управлява безплатна и конфиденциална 24-часова телефонна линия за родители. Обадете се на 0808 800 2222, за да говорите за всеки проблем, свързан с родителските права, включително тормоз.

Уебсайтът за насилие в Обединеното кралство, който е част от Family Lives, има специално предназначение за родители.

Kidscape е благотворителна организация срещу насилие, която провежда курсове за асистентност за млади хора, които са били тормозени. Има широка информация за родителите и лицата, които се грижат за него, на своя уебсайт.

Кой може да ви помогне с тормоза?

Уеб сайтът на NSPCC има информация за родителите относно тормоза и кибертормоза.

Childnet International е благотворителна организация, която насърчава безопасното използване на интернет от децата. Неговият уебсайт има много подробности, включително информация за тормоза за родители и полагащи грижи.

Свържете се със семейство, предоставяте съвети, информация и поддръжка на родителите на всички деца с увреждания в цяла Великобритания. Той също така разполага с безплатна телефонна линия (0808 808 3555).

Децата могат да почувстват въздействието на тормоза дори когато е приключило. Ако те продължават да се чувстват неспокойни или ниско и това ги спира да се справят с ежедневния живот, може да е време да поискате допълнителна помощ. Можете да говорите с вашия лекар или с медицинската сестра за проблема.

Услуги

местоположение

Намерете услугите си в близост до вас

Мария описва как нейната дъщеря Сам е била тормозена в първата си година в средното училище

Ако мислите, че едно дете има проблеми, независимо дали сте родител, баба или дядо си, да го накарате да говори, може наистина да ви помогне

Съвети и информация за родителите, които може да се притесняват за поведението на тийнейджъра

Информация, видеоклипове и реални истории за тормоз, включително къде да намерят помощ и съвети за родителите

Експертът обяснява защо е важно да се изгради самочувствието на децата от най-ранна възраст, включително практически съвети как да се повиши доверието на детето ви

Сам не беше достатъчно готино ”

Говорейки с децата

Загрижени ли сте за тийнейджър?

малтретирането

Видео: Изграждане на самоуважение в децата