Слепия синдром и лекарства

Антибиотична терапия

Хранителна подкрепа

Когато е възможно, лекарите третират синдрома на слепия цикъл, като се справят с основния проблем – например чрез хирургически ремонт на следоперативна слепота, стриктура или фистула. Но слепият цикъл не винаги може да бъде обърнат. В този случай, лечението се фокусира върху коригирането на хранителните дефицити и премахването на бактериалния свръхрастеж.

За повечето хора първоначалният начин за лечение на бактериалния свръхрастеж е с антибиотици. Лекарите могат да започнат това лечение, ако симптомите и медицинската Ви анамнеза силно сочат, че това е причината, дори когато резултатите от теста са неубедителни или изобщо нямат никакви тестове. Тестването може да се извърши, ако антибиотичното лечение не е ефективно.

Краткото протичане на антибиотици често значително намалява броя на анормалните бактерии. Но бактериите могат да се върнат, когато антибиотикът бъде преустановен, така че може да се наложи продължително лечение. Някои хора със слепи цикли могат да продължат дълги периоди без да се нуждаят от антибиотици, докато други може да се нуждаят от тях редовно.

Лекарите могат да преминат и към различни антибиотици, за да предотвратят бактериалната резистентност. Антибиотиците унищожават повечето чревни бактерии, както нормални, така и ненормални. В резултат на това антибиотиците могат да причинят някои от проблемите, които се опитват да излекуват, включително диария. Преминаването между различни наркотици може да помогне да се избегне този проблем.

Коригирането на хранителните недостатъци е важна част от лечението на синдрома на слепия цикъл, особено при хора с тежка загуба на тегло. Недохранването може да се лекува, но вредата, която причинява, не винаги може да бъде обърната.

Тези лечения могат да подобрят витаминните недостатъци, да намалят чревния стрес и да помогнат при наддаване на тегло

Диета без лактоза. Увреждането на тънките черва може да доведе до загуба на способността за смилане на млечната захар (лактоза). В този случай е важно да се избягват повечето продукти, съдържащи лактоза, или да се използват лактазни препарати, които спомагат за смилането на млечната захар.

Някои хора могат да понасят киселото мляко, защото бактериите, използвани в процеса на култивиране, естествено разграждат лактозата.