Свободен – ми битка с емоционално хранене

Говорейки с огледалото: “Как мога да бъда толкова дебела? Това не е моето тяло, това не съм аз”. Но аз бях аз, чувствайки се нещастна за тлъстината ми, изкривено тяло през повече от пет десетилетия безпомощност срещу силата на моите храносмилателни желания и емоционално хранене.

Аз съм ял начин до размер 24 или повече, а след това загуби 50 или повече паунда, поне шест пъти през тези много години. Всеки път, след (съвсем) кратък меден месец с моето стройно и привлекателно себе си, моите огромни желания за храна ме вмъкнаха отново. Набрах теглото и още. Защо? Не знаех и опитах, както можех, не можах да разбера. Аз бях интелигентна и способна жена, но желанието за храна и мазнините – да не казвам нищо за загубата на теглото и задържането й – изглеждаше постоянно извън моето разбиране.

Аз бях дори нещастен през много време през периодите, когато съм “тънка” – макар че вие ​​не бихте го знаели непременно. Мазнини или тънки, носех весела маска, която заблуждаваше почти всички, освен мен. Но не можех да се заблуждавам: Дори тънки, знаех, че все още има глад, силни, както винаги. И аз бях техен затворник. Сякаш моята “тлъста съдба” беше запечатана и нищо, което направих, не можеше да я промени дълго.

След това, след десетилетия на йо-йо диета без трайни резултати за тялото ми или моя живот, се случи нещо, което промени моята съдба. И моята мазнина. Реших да работя, не върху моето тяло отново – поне не веднага, а в сърцето си. От моите чувства (“емоцията” в “емоционалното хранене”). И аз загубих 60 килограма, без мъчението на глад за храна и отдръпване.

 Ме помоли да ви разкажа историята си за това как с помощта на професионалната ми помощ най-накрая успях да избягам от капана на емоционалното хранене и тялото с наднормено тегло. Радвам се да го кажа и малко нервен. Но понеже това, което направих, може да носи послание на надежда за другите, ето тук!

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …