Рак на пикочния мехур – кога да се обадите на лекар

Ако сте били диагностицирани с рак на пикочния мехур, не забравяйте да следвате инструкциите на лекаря си за повикване, когато имате проблеми, нови симптоми или симптоми, които се влошават.

Основните лекарствени компании непрекъснато изследват и разработват нови медикаменти и лечения за рак на пикочния мехур, които трябва да бъдат доказани като безопасни и ефективни, преди лекарите да ги предписват на пациентите. Чрез клинични проучвания изследователите изследват ефектите на нови лекарства върху група доброволци с рак на пикочния мехур. След стриктния протокол и използването на внимателно контролирани условия изследователите оценяват изследваните лекарства, които се разработват, и измерват способността на новото лекарство да третира пикочния мехур …

Ако сте загрижени за симптомите си или за риска от рак на пикочния мехур, се обадете на Вашия лекар. Внимателното чакане не е подходящо, ако имате симптоми, които не изчезват.

Здравните специалисти, които могат да оценят вашите симптоми и вашият риск за рак на пикочния мехур включват

Лекарите, които могат да управляват вашето лечение за рак включват

За да се подготвите за назначаването си, да направите максимално вашето назначаване.

Имайте кръв в урината си; Усетете болка, когато уринирате; Уринят често малки количества; Имайте болка в гърба или в гърба.

Общопрактикуващи лекари; Лекари по семейна медицина; Практикуващи медицинска сестра; Асистенти за лекари; интернисти; Уролозите.

Уролозите; Медицински онколози; Радиационни онколози.