Противозачатъчни хапчета: пропуснати или пропуснати периоди – преглед на темата

Не е необичайно жените, които приемат хормонални хапчета за контрол на раждаемостта, да имат много леки периоди или никакво кървене.

Съгласно Закона за достъпни грижи, много планове за здравно осигуряване ще предоставят безплатно превантивни услуги на жените, включително мамограми, контрол на раждаемостта и посещения на жени. Научете повече.

Център за здравно осигуряване

Ако пропуснете 2 последователни периода, независимо дали сте пропуснали някакви хапчета, вземете домашен тест за бременност. Посъветвайте се с Вашия лекар за съвети относно резултатите от теста. Ако не сте пропуснали никакви хапчета, е малко вероятно да сте бременна. Не спирайте да приемате хапчета и рискувате бременност, освен ако не сте инструктирани да го направите от Вашия лекар.

Ако забравите 1 или повече хапчета и пропуснете период, направете тест за домашно бременност колкото е възможно по-скоро. Ако тестът е положителен, спрете да приемате хапчета. Посъветвайте се с Вашия лекар за съвети относно резултатите от теста. Ако тестът е отрицателен, консултирайте се с Вашия лекар за това, какво да направите за пропуснати или пропуснати противозачатъчни хапчета.