Може да изпрати по имейл помощ за вашето здраве?

Може ли това, което е във вашата пощенска кутия, да ви помогне да отслабнете?

Абсолютно, казва Лея Кармил от Белтсвил, Мд.

Аз бях в клиниката за отслабване от юни 2003 г. и загубих общо 79 килограма “, казва Кармел,” имам своя дял от хълцането, но аз продължавах да се занимавам с помощта На седмични бюлетини от и ежедневни имейли с “Думите да загубиш.

За нея тези бюлетини – с връзки към статии за хранене, упражнения и лечение; Отчети за състоянието на членовете на клиниката за отслабване; И здравословни рецепти – са много повече от спам.

Имам огромно 6-инчово свързващо вещество, пълна с всички бюлетини, и аз отпечатвам всяка от “Думите да губя”, казва Кармел. “Връщам се и ги чета, когато имам нужда, и това запазва мотивацията ми.

Наистина, едно скорошно проучване показва, че противно на общественото мнение, спамът може да е полезен за вашето здраве – поне, когато това е постоянна диета със здравни имейли.

Изследователи от университета в Алберта, Канада, разглеждаха ефектите, които имейлите, съдържащи здравословна информация, имали върху група канадски работници. По време на 12-седмичния период на проучване, 1 566 членове на групата получиха седмични съобщения за здравословно хранене и физическа активност. Сравнителна група от 555 души не получи имейлите.

Изследователите установяват, че групата, която получава имейлите, увеличава нивата на физическата активност с около 3% и подобрява хранителните си навици, докато тези, които не получават имейлите, намаляват физическата активност с около 11% и виждат само леко увеличение на здравословното хранене навици. Групата за електронна поща завърши с малко намаление на средния BMI (индекс на телесна маса), докато средният ИТМ на другата група леко се повиши.

Получателите на имейли разкриха “по-голямо доверие в способността да участват във физическа активност, по-голямо намерение за участие в физическата активност и възприемане на повече предимства и по-малко неудобства от участието в физическа активност”, се казва в проучването, публикувано в изданието юли / август 2005 г. На вестник “Промоция на здравето”.

“Резултатите от това проучване показват, че физическата активност на базата на електронна поща и хранителните послания могат да доведат до малки промени в нагласите и поведението на поведението и свързаното с храненето поведение”, пишат изследователите.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …