Локално приложение на горямицин

При пациенти под 3-годишна възраст са съобщени гърчове, кардиопулмонален арест и смърт, когато 2% от разтвора на лидокаин не е прилаган според препоръките за дозиране и приложение. Това лекарство не трябва да се използва за болки в ставите и да се прилага само при пациенти под 3-годишна възраст, когато е абсолютно необходимо.

Използва се за Бърнамицин

Терапевтичен клас: Анестетик, локално

Химически клас: Амино амид

Липокаиновият вискозен разтвор за локално приложение се използва също и за лечение на болки в устата или гърлото, както и за намаляване на запушването по време на вземането на рентгенови снимки и зъбни импресии.

Лидокаинният кожен пластир се използва за облекчаване на болката, причинена от херпес зостер (postherpetic neuralgia).

Лидокаинът принадлежи към семейството лекарства, наречени локални анестетици. Това лекарство предотвратява болката, като блокира сигналите на нервните окончания в кожата. Това лекарство не причинява безсъзнание като общи анестетици, когато се използва за хирургична интервенция.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Преди да използвате Бърнамицин

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Поради тази токсичност на лекарството, той трябва да се използва с изключителна предпазливост при деца под 3-годишна възраст само след като други лекарства са били обмислени или намерени неефективни. Препоръчваните дози не трябва да се превишават и пациентът трябва да бъде внимателно наблюдаван по време на лечението. Не давайте лококаин с вискозен локален разтвор за болки в ставите.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на кожен пластир на лидокаин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Няма налична информация за връзката на възрастта с ефектите на лидокаинална топикална терапия при гериатрични пациенти. Въпреки това, поради токсичността на това лекарство, той трябва да се използва с повишено внимание, след като други лекарства са били обмислени или намерени неефективни. Препоръчваните дози не трябва да се превишават и пациентът трябва да бъде внимателно наблюдаван по време на лечението.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи лидокаин. Може да не е специфично за Бърнамицин. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го използвайте при никакви други състояния, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Това лекарство може да причини нежелани реакции, ако се използва прекалено много, тъй като повече от него се абсорбира в тялото през кожата.

Това лекарство трябва да се използва само за проблеми, които се лекуват от Вашия лекар. Проверете при Вашия лекар, преди да го използвате за други проблеми, особено ако смятате, че може да се появи инфекция. Това лекарство не трябва да се използва за лечение на някои видове кожни инфекции или сериозни проблеми, като тежки изгаряния.

Ако използвате течен желе или мехлем

Ако използвате вискозен топичен разтвор

Ако използвате пластира за кожата

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Правилно използване на лидокаин

Ако забравите да носите или промените пластир, поставете колкото се може по-бързо. Ако е време да поставите следващия си пластир, изчакайте дотогава да приложите нов пластир и да пропуснете този, който сте пропуснали. Не прилагайте допълнителни пластири, за да компенсирате пропуснатата доза.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

След като премахнете използвания пластир, сгънете пластира наполовина заедно с лепкавите страни. Уверете се, че сте го изхвърлили извън обсега на деца и домашни любимци.

Много е важно Вашият лекар да Ви провери внимателно за всички проблеми или нежелани реакции, които могат да бъдат причинени от това лекарство.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Предпазни мерки при използване на Бърнамицин

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате обрив, изгаряне, ужилване, подуване или дразнене на кожата след употреба на това лекарство.

След като приложите това лекарство върху кожата на детето си, внимателно наблюдавайте внимателно детето, за да се уверите, че той не приема лекарството в очите или устата. Лидокаинът може да причини сериозни нежелани реакции, особено при деца, ако попадне в устата и се поглъща.

Ако използвате лекарството за вискозно локално решение в устата или гърлото, трябва да сте наясно с признаци на токсичност. Ако вие или вашето дете имате летаргия, плитко дишане или гърчове след употребата на това лекарство, незабавно потърсете медицинска помощ и не давайте повече дози.

Ако използвате това лекарство в устата или гърлото, не яжте и не пийте нищо в продължение на един час след употреба. Когато това лекарство се прилага върху тези области, това може да доведе до проблеми с преглъщането и задушаване. Не дъвчете дъвка и храна, докато устата или гърлото Ви се влошават, след като използвате това лекарство. Може случайно да хапете езика или вътрешността на бузите си.

Топлината може да доведе до по-бързото усвояване на лидокаин в пластира в тялото ви. Това може да увеличи вероятността от сериозни нежелани реакции или предозиране. Докато употребявате това лекарство, не използвайте отоплителна подложка, електрическо одеало, лампи за отопление или тен, сауна, слънчева светлина или нагрявано водно легло и не се полагайте на слънчеви бани.

Не използвайте козметични продукти или други продукти за грижа за кожата на третираната кожа.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Бърнамицин нежелани реакции

Лидокаин за локално приложение

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Невропатична болка Lyrica, лидокаин локално, прегабалин

Болка трамадол, оксикодон, ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин

Хемороиди локакаинова локална, хидрокортизонна локална, фенилефринова локална, Proctozone HC, Anusol-HC

Анален сърбеж лидокаин локално, хидрокортизон топикален, фенилефрин локализиран, Proctozone HC, Anusol-HC, Proctosol-HC