Лечение на мехури: изгарянето на блистери е безопасно?

Повечето блистери, причинени от триене или леки изгаряния, не изискват лекарска грижа. Нова кожа ще се образува под засегнатата област и течността просто се абсорбира. Не пробивайте блистер, освен ако не е голям, болезнен или вероятно ще бъде допълнително раздразнен. Флуидът, напълнен с течност, поддържа чистата кожа, която предпазва от инфекция и насърчава изцелението.

Но ако трябва да повържете блистер

Научете повече за блистерите

Основи

Симптоми

лечение

ИЗТОЧНИК; Академия на семейните лекари; Спортна медицина.

Увеличете максимално вашата рутинна грижа за кожата, за да изглеждате по-млади сега.

Използвайте стерилизирана игла или ножче за бръснене (за да я стерилизирате, поставете точката или ръба в пламък, докато не се загрее или изплакнете с алкохол); Измийте добре ръцете и зоната, след това направете малка дупка и внимателно изтласкайте чистата течност; Ако течността е бяла или жълта, блистерът може да бъде заразен и се нуждае от медицинска помощ; Не изваждайте кожата от счупения блистер. Новата кожа под нея се нуждае от това защитно покритие; Нанесете антибиотичен маз или крем; Потърсете да се развият признаци на инфекция, включително дренаж на гной, червена или топла кожа около блистера или червени ивици, водещи от блистера.

Изглеждайте добре във всеки фотограф; Как да се грижим за сухи, червени ски; Изненадващи начини за намаляване на бръчките; Забравете чантите под очите си