Кърмене на новороденото и по-голямо дете – общ преглед на темата

Кърменето на повече от едно дете се нарича тандем кърмене. Ако продължавате да храните по-голямото си дете заедно с новороденото си, имайте предвид, че храненето на новороденото е с по-висок приоритет.

Ако решите да кърмите повече от едно дете, уверете се, че новороденото Ви има здравословен модел на растеж. Говорете с Вашия лекар за конкретни въпроси или притеснения. Имайте предвид, че прекъсванията в процедурата за кърмене на по-големите Ви деца естествено могат да започнат процеса на отбиване.

Захранвайте новороденото около 8 до 12 пъти в 24-часов период, без ограничения във времето; През първите 3 дни след раждането концентрирайте всичките си усилия върху кърменето на новороденото. Винаги кърмите новороденото си преди по-голямо дете. Това гарантира, че бебето ви се храни с коластра. Може да искате да спрете да кърмите по-голямото дете за тези 3 дни, въпреки че той или тя може да кърми веднага след като вашето новородено е приключило; Внимателно наблюдавайте увеличаването на теглото и растежа на новороденото.