Кърмене – вашето здраве и хранене

Здравословният начин на живот – включително балансирана диета, пълноценно почивка и активност – е важно, докато кърмите. Тя може да ви помогне да имате повече енергия и да намалите стреса. Той също така може да ви помогне да изградите здравословно мляко.

Важ; Възможно е основното заглавие на доклада Duodenal Atresia или Stenosis да не е името, което очаквахте. Моля, проверете списъка със синоними, за да намерите алтернативните имена и подразделения за нарушения, обхванати от този отчет.

Някои майки отбелязват, че някои храни правят бебетата си по-мрачни. Може да искате да следите какво ядете и как вашето бебе действа.

Ако имате специални хранителни нужди, говорете с диетолог. Той или тя може да ви помогне да планирате здравословна храна.

Имате балансирана диета Имате балансирана диета, за да получите витамините и минералите, от които се нуждаете за кърмене. Ще трябва да ядете допълнителни калории в сравнение с количеството, което сте яли, когато не кърмите. Добра идея е да продължите да приемате вашите пренатални витамини докато кърмите; Избягвайте бързата загуба на тегло. Ако искате да се опитате да загубите теглото си бременност, губите малко по едно и също време, така че да не повлияете на майчиното мляко.

Опитайте се да заспите и починете Опитайте се да спите и почивате, както можете. Вероятно няма да имате нормален график, когато за първи път започнете да кърмите. Но можете да вземете NAP и да намерите време за почивка за кратки периоди през целия ден, като например когато вашето бебе спие; Бъдете активни Бъдете активни. Упражнението помага при загуба на тегло, подобрява енергийното ви ниво и може да помогне за облекчаване на стреса.

Бъдете внимателни като приемате лекарства Внимавайте да вземате лекарства. Много лекарства могат да повлияят на кърмата ви. Говорете с Вашия лекар преди да вземете лекарства без рецепта или лекарства или билки; Останете актуални по вашите имунизации. Добре е да получите рутинни имунизации, докато кърмите. Те не вредят на вашето бебе.

Избягвайте отровни вещества Избягвайте отровни вещества, като риба, която може да съдържа живак, която може да бъде пренесена на бебето чрез кърмата; Избягвайте наркотиците, алкохола и тютюна Избягвайте наркотици, алкохол и тютюн Всяко вещество, което използвате докато кърмите, може да бъде предавано на бебето ви.