Кръвни тестове по време на бременност

Всички жени получават кръвни изследвания, когато са бременни. Кръвните тестове проверяват здравето ви и помагат да се изключат проблемите.

Когато забременеете за първи път, Вашият лекар ще вземе кръвна проба. Лабораторията ще провери за проблеми, които могат да повлияят на вашето бебе. Те включват рубеола, кистозна фиброза, сърповидно-клетъчна анемия, хепатит В, много заболявания, предавани по полов път и други.

Вашият лекар ще използва пробата, за да провери кръвната Ви група, Rh фактор, глюкозата, броя на клетките и хемоглобина, протеин, който носи кислород в тялото ви.

По-късно ще получите отново кръвта си. Тези тестове могат да проверяват за диабет, инфекции и да преценят риска от раждане на бебето.

Съвети за облекчаване на киселините в стомаха; Здравословно пеене: основното; Стоматологични посещения за бременни жени

Кръвните тестове са безопасни за вас и вашето бебе. Един техник ще изтегли малко количество кръв от ръката ви.

Ако някой от вашите резултати от теста е ненормален, Вашият лекар вероятно ще предложи последващи тестове. Ако има проблем, лечението или допълнителното наблюдение ще ви помогнат да поддържате вашето бебе здраво.

Ще получиш кръвен тест на първото си пренатално посещение. Във второто тримесечие ще получите кръвен тест, за да проверите за диабет и да проверите отново своя хемоглобин. Ако сте Rh негативни, вашите антитела ще бъдат проверени отново. Можете да получите други кръвни изследвания, в зависимост от вашите предпочитания и здравословно състояние.

Rh фактор, скрининг на първия триместър, тест с три екрана, четири екран, тестове за STD, пренатални лаборатории

Тест за урина

ИЗТОЧНИЦИ

Здравословни рецепти минус сърцето; Защитете вашето семейство от грудки; Смутен ли от инконтиненция?

ACOG: “Рутинни тестове по време на бременност”.

Джонс Хопкинс наръчник по гинекология и акушерство, 4-то издание. Lippincott Williams & Williams, 2010.