Кофеин цитрат интравенозно

Терапевтичен клас: Стимулант на ЦНС

Използва се за кофеинов цитрат

Химически клас: кофеин

Кофеин цитрат се предлага със или без рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За кофеинов цитрат трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към кофеинов цитрат или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, проведени до този момент, нямат специфични за педиатричната възраст проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на кофеин цитрат при недоносени бебета.

Няма информация относно връзката между възрастта и ефектите от инжектирането на кофеин цитрат при гериатрични пациенти.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Преди да използвате кофеин цитрат

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате кофеин цитрат, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на кофеин цитрат с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на кофеин цитрат с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на кофеинов цитрат с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използват заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате кофеин цитрат или да ви даде специални инструкции за употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на кофеинов цитрат. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Сестра или друг обучен здравен специалист ще даде на бебето си кофеинов цитрат в болница. Кофеин цитрат се дава чрез игла, поставена във вените на вашето бебе. Лекарството трябва да се инжектира бавно, така че епруветката на вашето бебе ще трябва да остане на място за 10 до 30 минути.

Лекарят на Вашето бебе ще провери напредъка на бебето ви, докато бебето Ви получава кофеинов цитрат. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да реши дали бебето ви трябва да продължи да го получава.

Обадете се незабавно на лекаря на бебето, ако бебето ви продължава да има апнея.

Кажете на лекаря на бебето веднага, ако бебето ви има един от следните симптоми: по-бързо сърцебиене, повишено намокреване на пелена, безпокойство, треперене или треперене.

Обадете се незабавно на лекаря на вашето бебе, ако бебето ви има следните симптоми: коремна или стомашна дистония, повръщане или кървави изпражнения. Те могат да бъдат симптоми на сериозен проблем с червата или стомаха.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилно използване на кофеин цитрат

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Категория на бременността Многократният риск зависи от употребата

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

WADA Class Anti-Doping Класификация

Хиперсомния кофеин, Vivarin, NoDoz, Cafcit, Lucidex, останете будни

Апнея на ненавистност теофилин, кофеин, аминофилин, Theo-24, Theo-Dur, Uniphyl, Phyllocontin, Cafcit, Elixophyllin, Theochron, Theo-Time

Предпазни мерки при използване на кофеинов цитрат

Кофеинов цитрат Нежелани реакции

кофеин