Контрол на раждаемостта: как да използвате вагиналния пръстен – преглед на темата

Вагиналния пръстен е много ефективен метод за контрол на раждаемостта, когато се използва точно както е указано. Скоростта на злополука е същата като тази на противозачатъчните хапчета.

Съгласно Закона за достъпни грижи, много планове за здравно осигуряване ще предоставят безплатно превантивни услуги на жените, включително мамограми, контрол на раждаемостта и посещения на жени. Научете повече.

Център за здравно осигуряване

Вижте снимка на вагиналния хормонален пръстен.

Пръстенът не може да бъде поставен неправилно. Точното му положение във влагалището не е от решаващо значение за него, защото пръстенът не е контрацептив на бариерата. Пръстенът е оставен на място по време на сексуален контакт. Той се заменя с нов на всеки 4 седмици.

Ако забравите и оставите пръстена на място повече от 4 седмици, премахнете го и използвайте бариерен метод за контрол на раждаемостта (като например презерватив), докато не се появи нов пръстен в продължение на 7 дни. Обсъдете това с Вашия лекар. Може да се препоръча тест за бременност.

Вмъкването и изваждането на пръстена е подобно на използването на диафрагмата, с изключение на това, че пръстенът е оставен на място за 3 седмици. Просто използвайте пръстите си, за да го пъхнете във вагината си и по-късно да я захванете, хванете я и я издърпайте.

Обърнете внимание на деня, в който вмъкнете нов вагинален пръстен. Оставете пръстена на място за 3 седмици; За да вземете 1-седмична почивка, за да имате менструален период, премахнете пръстена на същия ден от седмицата, в който сте вкарали пръстена преди 3 седмици; Поставете нов пръстен в същия ден от седмицата, както преди 4 седмици.