Кафяв синдром

Важ; Възможно е главното заглавие на доклада Brown Syndrome да не е името, което очаквахте. Моля, проверете списъка със синоними, за да намерите алтернативните имена и подразделения за нарушения, обхванати от този отчет.

Кафявият синдром е рядко заболяване на очите, характеризиращо се с дефекти в движенията на очите. Това разстройство може да се появи при раждане (вродена) или може да се появи в резултат на друго разстройство (придобита). Мускулите контролират движенията на очите. Някои от тези мускули обръщат очната ябълка нагоре и надолу, преместват очната ябълка отстрани настрани или позволяват на очната ябълка да се върти леко в гнездото си. Високата наклонена обвивка на сухожилията на висшия наклонен мускул заобикаля очната ябълка. Симптомите на синдрома на Браун са причинени от аномалии на тази обвивка на сухожилия, включително съкращаване, удебеляване или възпаление. Това води до невъзможност за придвижване на засегнатото око нагоре.

NIH / Национален очен институт; 31 център D; MSC 251; Bethesda, MD 20892-251; Съединените щати; Тел: (301) 496-524; Факс: (301) 402-106; Имейл: 2020@nei.nih.go; Интернет: http://www.nei.nih.gov; Генетични и редки болести (GARD) Информация Cente; PO Box 812; Gaithersburg, MD 20898-812; Тел: (301) 251-492; Факс: (301) 251-491; Тел: (888) 205-231; TDD: (888) 205-322; Интернет: http://rarediseases.info.nih.gov/GARD/

Това е резюме на доклад на Националната организация за редки заболявания (NORD). Копие от пълния отчет може да бъде изтеглено безплатно от уебсайта на NORD за регистрирани потребители. Пълният доклад съдържа допълнителна информация, включваща симптоми, причини, засегнато население, свързани заболявания, стандартни и изследвани терапии (ако има такива) и справки от медицинската литература. За пълна текстова версия на тази тема посетете www.rarediseases и кликнете върху базата данни за редки болести под “Информация за редки болести”.

Информацията, предоставена в този отчет, не е предназначена за диагностични цели. Предоставя се само за информационни цели. NORD препоръчва засегнатите лица да потърсят съвет или съвет от личните си лекари.

Възможно е заглавието на тази тема да не е избрано от вас име. Моля, проверете списъка със Синоними, за да намерите алтернативното (ите) име (я) и подразделенията (разредбите) за разстройство, обхванати от този отчет

Този запис за заболяване се основава на наличната медицинска информация до датата в края на темата. Тъй като ресурсите на NORD са ограничени, не е възможно всеки запис в базата данни за редки болести да бъде напълно актуален и точен. Моля, проверете в агенциите, посочени в секцията “Ресурси”, за най-актуалната информация за това разстройство.

За допълнителна информация и помощ за редки заболявания, моля, свържете се с Националната организация за редки заболявания в П.О. Box 1968, Danbury, CT 06813-1968, телефон (203) 744-0100, уеб сайт www.rarediseases или имейл сираци @ rarediseases

Последна промяна: 3/23/200; Copyright 1986, 1994, 2003 Национална организация за редки заболявания, Inc.

 От Националната организация за редки заболявания

Висок синдром на наклонена чело; Прилепване на обвивката на шийката, висша наклонена

Вроден кафяв синдром; Първичен кафяв синдром; Придобит кафяв синдром; Вторичен кафяв синдром