Камфор: употреби и рискове

Камфорът е прах, който първоначално идва от кората и дървото на камфовото дърво.

Днес най-камфорът е синтетичен. Това е в някои продукти, които се прилагат върху кожата, включително одобрени от FDA лечения. Това е често срещана съставка в лекарствата, приложени върху кожата за кашлица и кожно дразнене.

Активният въглен понякога се използва за лечение на свръхдоза или отравяне; Когато вземате активен въглен, лекарствата и токсините могат да се свържат с него. Това помага да се освободи тялото от нежелани вещества; Въглеродът е направен от въглища, дърво или други вещества. То се превръща в “активен въглен”, когато високите температури се комбинират с газ или активиращ агент, за да се разшири повърхността му.

Претърсването на камфор мехлем върху гърлото и гърдите може да помогне при кашлицата. Това е одобрена от FDA съставка в препаратите, които не са включени в издателя, като например парна обработка.

Камфорът също така е одобрен от FDA за лечение на кожата за болка от ухапвания от бъгове, студени рани и леки изгаряния. Това може да помогне при сърбеж.

Има някои доказателства, че крем, съдържащ камфор, както и две други съставки може да помогне с симптомите на остеоартрита.

Няма стандартна доза за камфор. Следвайте инструкциите на продукта или посъветвайте се с вашия лекар.

Камфорът не е в храните. Много опасно е, ако бъде погълната.

Странични ефекти. Взет устно, камфорът може да причини проблеми с дишането, припадъците и смъртта. Високите дози камфор, вдишани или по кожата, също могат да бъдат рискови. Те могат да причинят дразнене на кожата или припадъци.

Рискове. Поглъщането на камфор може да е смъртоносно – особено при децата. Отравяне с камфор в децата е сериозен риск. Родителите трябва да обмислят да нямат камфорни продукти в домовете си. Никога не използвайте камфор върху разфасовки или счупена кожа. Децата и жените, които са бременни или кърмят, не трябва да използват камфор.

Взаимодействия. Ако редовно приемате каквито и да е лекарства, говорете с Вашия лекар, преди да започнете да използвате камфор добавки.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) регулира хранителната добавка; Въпреки това, той ги третира като храни, а не като лекарства. За разлика от производителите на лекарства производителите на добавки не трябва да показват, че техните продукти са безопасни или ефективни, преди да ги продадат на пазара.

ИЗТОЧНИЦИ

Комитет по наркотиците и педиатрията, май 2009 г.

Естествени лекарства Пълна база данни: “Камфор”.

Кое хранително вещество; Липсваш ли?