Калцитонин назален

Употреби За калцитонин

Терапевтичен клас: Калциев регулатор

Фармакологичен клас: Калцитонин

Калцитонинът се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За калцитонин трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към калцитонин или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на калцитонин назален спрей при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на калцитонин назален спрей при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат нежелани странични ефекти (напр. Дразнене или зачервяване на носа, запушен нос или хрема), което може да изисква повишено внимание при пациенти, получаващи калцитонин назален спрей.

Преди да използвате калцитонин

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате калцитонин, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на калцитонин с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на калцитонин. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Използвайте калцитонин само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Калцитонинът се използва само в носа. Не я изхвърляйте в очите или върху кожата си. Ако се стигне до тези области, веднага изплакнете с вода.

Всяка спринцовка съдържа 30 дози от лекарството. Проследявайте дозите, които използвате, и изхвърляйте всяко неизползвано лекарство след 30 дози, дори ако бутилката не е напълно празна.

Калцитонин обикновено идва с инструкции на пациента. Прочетете внимателно инструкциите преди да използвате калцитонин. Ако имате някакви въпроси относно употребата на спрей помпа, попитайте Вашия лекар.

За монтаж на помпата

За приготвяне на калцитонин

За да използвате носния спрей

Дозата на калцитонин ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози калцитонин. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза калцитонин, приемете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Правилно използване на калцитонин

Съхранявайте неотворената бутилка в хладилника. Не замразявайте. Можете да съхранявате отворената бутилка в изправено положение при стайна температура, далеч от топлина и пряка светлина. Откритата бутилка Miacalcin® може да се съхранява до 35 дни и отворена бутилка Fortical® може да се съхранява до 30 дни. Изхвърлете всяко неизползвано лекарство след 30 или 35 дни въз основа на марката, която използвате.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че калцитонинът работи правилно. Може да са необходими тестове за кръв и урина, за да се проверят нежеланите ефекти. Вашият лекар може също да иска да провери носа ви преди и по време на лечението с калцитонин.

Вашият лекар може да ви направи алергичен кожен тест, за да видите дали сте алергични към калцитонин преди да използвате калцитонин.

Калцитонин може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Най-сериозните признаци на тази реакция са обрив, сърбеж, дрезгавост, затруднено дишане, затруднено преглъщане или подуване на ръцете, лицето или устата, докато използвате калцитонин. Ако се появят тези нежелани реакции, незабавно потърсете спешна помощ.

Калцитонин може да понижи нивата на калций в кръвта (хипокалцемия). Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате коремни или стомашни спазми, обърканост, гърчове, затруднено дишане, настроение или умствени промени, мускулни крампи в ръцете, ръцете, краката, краката или лицето или изтръпване и изтръпване около устата, пръстите на краката, Или крака.

Калцитонин може да предизвика дразнене в носа, което може да бъде болезнено и сериозно. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако имате повече от един от следните симптоми: кихане, хрема или запушен нос, задух, затруднено дишане или тежки кръвотечение от носа.

Калцитонин може да увеличи риска от рак. Говорете с Вашия лекар, ако имате притеснения относно този риск.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Предпазни мерки при използване на калцитонин

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Калцитонин нежелани реакции

калцитонин

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Остеопороза хидрохлоротиазид, алендронат, фозамакс, естрадиол, калциев карбонат, Prolia

Болестта на Paget алендронат, Fosamax, Actonel, Reclast, Zometa, калцитонин

Хиперкалциемия фуросемид, Ласикс, калцитонин, Миакалцин, Aredia, памидронат

Остеогенеза Imperfecta калцитонин, Миакалцин, Fortical, Miacalcin Nasal