Инжектиране на кофеин и натриев бензоат

Употреби За кофеин и натриев бензоат

Терапевтичен клас: стимулант, респираторен

Химически клас: Метилксантин

Преди да използвате кофеин и натриев бензоат

Кофеин и натриев бензоат трябва да се дава само от или под прякото ръководство на лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За кофеин и натриев бензоат следва да се обмисли следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към кофеин и натриев бензоат или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите от инжектирането на кофеин и натриев бензоат в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Няма информация за връзката между възрастта и ефектите от инжектирането на кофеин и натриев бензоат при гериатрични пациенти.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате кофеин и натриев бензоат, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Правилно използване на кофеин и натриев бензоат

Не се препоръчва употребата на кофеин и натриев бензоат с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на кофеин и натриев бензоат с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на кофеин и натриев бензоат с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате кофеин и натриев бензоат или да ви даде специални указания за употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на кофеин и натриев бензоат. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Медицинска сестра или друг обучен здравен специалист ще ви даде кофеин и натриев бензоат в болница. Кофеин и натриев бензоат се дава като изстрел в мускула или във вена.

Много важно е Вашият лекар да проверява внимателно напредъка ви, докато приемате кофеин и натриев бензоат и да проверите дали той работи правилно.

Използването на големи дози кофеин и натриев бензоат може да причини нежелани ефекти. Кажете на лекаря си незабавно, ако имате главоболие, тревожност, бързо, удари или неравномерен сърдечен ритъм, звънене в ушите или изтръпване в ръцете и краката.

Преди да проведете каквито и да било медицински изследвания, уведомете отговорния лекар, че приемате кофеин и натриев бензоат. Резултатите от някои тестове могат да бъдат засегнати от кофеина и натриевия бензоат.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Предпазни мерки при използване на кофеин и натриев бензоат

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

WADA Class Anti-Doping Класификация

Респираторна недостатъчност азотен оксид, INOmax, кофеин / натриев бензоат

 Или да се включите в групата за подкрепа на кофеин / натриев бензоат, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Кофеин и натриев бензоат Нежелани реакции

Кофеин / натриев бензоат