Изграждане на по-добра пица

Попитайте всяко дете за списък с любимите му храни и залагам на купчина пеперони, че девет пъти на 10 пица прави разфасоването. Това не изглежда да е нещо, което изпреварваме или: В Allrecipes 2002 Comfort Foods Анкета, пицата беше класирана шестата най-популярна храна сред повече от 40 000 респонденти.

Доматни продукти. Доматите съдържат ликопен, антиоксидант, намиращ се в розов грейпфрут и диня. Изследванията показват, че може да помогне за предпазване от рак на гърдата, дебелото черво, белия дроб и рак на простатата Когато търсите ликопен, има две правила, които трябва да спазвате: варени или преработени доматени храни всъщност съдържат повече от сурови домати и малко мазнини (като зехтин) го правят по-достъпни за телесните тъкани; Маслини и зехтин. Маслините съдържат антиоксидант хидрокситирозола. Те също така се считат за богати на флавоноиди храни, а хората, които ядат такива храни, са по-малко склонни да развиват различни видове рак; Лук и чесън. И двете съдържат анти-канцерогенни съединения, наречени органо-сулфатни съединения. Мъжете в Китай имат най-ниската честота на рак на простатата в света, а една диета, богата на чесън, шалот и лук, може да е една от причините. Растенията в семейството на лука съдържат други фитохимикали с антитуморна активност.

Но можеш ли да ядеш пица и да се храниш здравословно? Отговорът е в топинг, а колкото по-италиански е пицата, толкова по-добре.

Докато е автентична италианска пица, с тънка и брашна (не мазна) кора, направена с допир зехтин, кората изобщо не е лоша. Направете го с много пица сос, приготвен с варени домати, зехтин и подправки, и получавате хубава доза антиоксиданти.

Което ни води до сиренето: Сиренето е добър източник на протеин и има витамин В-12, калций, витамин D и други витамини и минерали. Но тя също допринася за мазнини, наситени мазнини и холестерол, така че не отивайте зад борда. Ако правите своя пица у дома, използвайте частично мляко от моцарела и остра чедър с намалена мазнина, за да намалите мазнините и холестерола почти наполовина.

Неотдавнашно италианско проучване съобщи, че пицата са показали най-обещанието за предотвратяване на рак на многото изпитани италиански храни. Хората, които ядат парче или повече на седмица, са с 59% по-малък риск от рак на хранопровода, с 34% по-малък риск от рак на устната кухина и фарингеален карцином и с 25% по-малък риск от рак на дебелото черво. Изследователят Силвано Галъс твърди, че смята, че в варени домати има защитно съединение, което може да обясни частично този ефект.

Тук са съставни пици с противораков потенциал, според последните проучвания

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Пиле, шоколад, салати, десерти, супа