Доброкачествено пароксизмно позиционно вертиго (bppv) – симптоми

Основният симптом на доброкачествено пароксизмално позиционно вертиго (BPPV) е усещането, че вие ​​или околността ви се върти, върти или накланя. Това усещане се нарича вертиго.

Когато Джим Лиман се тревожеше за бъдещето на сина си, този, който включваше предизвикателствата на аутизма, той помисли за рози. Лиман се приближи до един стар приятел, Том Пинчбек, чието семейство притежава Пинкбекската розова ферма в Гилфорд, CT, с нестандартна идея – да превърне наскоро затворената розова ферма в програма, която наема и обучава хора по аутистичния спектър; От тази първоначална идея разцъфна Роуз за аутизъм, програма, която предоставя възможности за обучение, ориентиране и работа за по-възрастните студенти …

За да разберете дали вашият световъртеж е причинен от BPPV, Вашият лекар ще иска да разбере какво го причинява, колко лошо е и колко дълго трае. С BPPV

Вертиго е усещането, че се въртиш или светът се върти около теб. Това се случва, когато сензорните системи на баланса на тялото ви не са съгласни с това, което чувство чувстват. Може да ви е трудно да ходите или да стоите. Може дори да загубите баланса си и да падне. Ако вертиго ви е достатъчно лошо, може да имате и гадене и повръщане; Замаяността не е чувство, че се въртиш. Това е вълшебно или нестабилно усещане.

Накланянето на главата, гледането нагоре или надолу, преобръщане в леглото или влизане и излизане от леглото причинява световъртеж; Започва няколко секунди, след като преместите главата си; Обикновено трае по-малко от минута. Усещането за предене може да е леко, или може да е достатъчно лошо, за да предизвика гадене и повръщане; Вертиго става по-малко забележимо всеки път, когато повтаряте едно и също движение. След 3 или 4 повторения, движението вече не може да причини световъртеж. Няколко часа могат да преминат, преди едно и също движение да причини световъртеж.