Вродени дефекти за тестване – вземане на решение за тестване

Решението да се направи тест за вродени дефекти е лично. Трябва да помислите за възрастта си, шанса си да предадете семейна болест, необходимостта да знаете за каквито и да е проблеми и какво бихте могли да направите, след като получите резултатите от теста. Вашите духовни убеждения и други ценности също могат да играят роля във вашето решение.

Може да решите да имате тестовете, защото

Може да решите да не имате тестове за вродени дефекти, защото

Бихте си помислили дали да продължите бременността, ако има ранен дефект; Имате семейна анамнеза за заболяване като циститна фиброза, болест на Тей-Сакс или хемофилия. За да научите повече за тестването с кистозна фиброза, скрининг на сърдечна фиброза; Имате застраховка, която ще плати за някои или всички разходи за тестовете; Трябва да знаете дали може да има проблем, защото не знаете ще ви притеснява; Искате да научите всичко, което можете да се грижите и отглеждате дете с определен вроден дефект; Бихте искали да планирате болницата и лекарите, с които да работите, за да сте сигурни, че всички нужди на вашето бебе са удовлетворени.

Ще продължите бременността независимо от тестовете; Тестът за скрининг може да се окаже проблем, въпреки че бебето ви няма проблем. Ще се притеснявате, докато чакате резултатите от теста; Тези тестове не могат да открият всички възможни проблеми; Вие се притеснявате за риска от спонтанен аборт. Както CVS, така и амниоцентезата имат малък риск от спонтанен аборт; Тестовете могат да бъдат скъпи. Може да нямате застраховка или застраховката ви да не плаща за тестовете.