Бета-2 адренергичен агонист (перорално, инжекционен път) преди употреба

алергии

Педиатрична

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Няма специфична информация, сравняваща употребата на изопротеренол, метапротеренол или тербуталин при деца с употреба в други възрастови групи.

Възбудата и нервността могат да бъдат по-чести при деца на възраст от 2 до 6 години, които приемат албутерол, отколкото при възрастни и по-големи деца.

Кърмачетата и децата могат да бъдат особено чувствителни към ефектите на епинефрин.

Възрастните хора могат да бъдат по-чувствителни към страничните ефекти на тези лекарства, като треперене, високо кръвно налягане или бързо или неравномерно сърцебиене.

Гериатрична

Някои от тези лекарства могат да повишат кръвната захар, кръвното налягане и сърдечната честота в майката и могат да увеличат сърдечния ритъм и да намалят кръвната захар при новороденото. Преди да приемете някое от тези лекарства, уверете се, че Вашият лекар знае, ако сте бременна или може да забременеете.

бременност

Някои от тези лекарства също така отпускат мускулите на матката и могат да забавят раждането.

кърмене

За албутерол

Лекарствени взаимодействия

Други взаимодействия

Други медицински проблеми

За ефедрина

За епинефрин

За изопротеренол

За метапротеренол

За тербуталин

За албутерол, изопротеренол и метапротеренол

За ефедрина

За епинефрин

За тербуталин

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате някое от тези лекарства, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на лекарства от този клас с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с лекарства в този клас или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на лекарства от този клас с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на лекарства от този клас с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използват заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате лекарството, или да Ви даде специални инструкции относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на лекарства в този клас. Уверете се, че сте уведомили Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено