Бета-адренергичен блокер (офталмологичен път) описание и търговски марки

Бета-адренергичните блокери за очите се използват за лечение на някои видове глаукома. Те изглежда работят, като намаляват производството на течност в окото. Това намалява налягането в окото.

Тези лекарства се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

Канадска марка

Този продукт се предлага в следните дозови форми

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Кърмачетата могат да бъдат особено чувствителни към ефектите на офталмологичните бета-адренергични блокери. Това може да увеличи вероятността от нежелани реакции по време на лечението.

Възрастните хора са особено чувствителни към ефектите на офталмологичните бета-адренергични блокери. Ако в тялото се абсорбира твърде много лекарство, вероятността от странични ефекти по време на лечението може да се увеличи.

Разтвор, гел, образуващ разтвор, суспензия

Офталмологичните бета-адренергични блокери могат да се абсорбират в организма. Тези лекарства не са проучени при бременни жени. Проучванията при животни не показват, че бетаксололът, левобунололът, метипранололът или тимололът причиняват вродени дефекти. Въпреки това, високи дози от левобетаксолол, които се дават през устата на бременни зайци, показват, че причиняват вродени дефекти при бебета от заек и много високи дози картелол, прилагани през устата на бременни плъхове, показват, че причиняват вълнообразни ребра при бебета при плъхове. Освен това, някои проучвания върху животни показват, че бета-адренергичните блокери увеличават вероятността от смърт в животинския плод. Преди да използвате очни бета-адренергични блокери, уверете се, че Вашият лекар знае, ако сте бременна или ако забременеете.

Бетаксололът и тимололът, а може би и други бета-адренергични блокери, когато се приемат през устата, могат да преминат през кърмата. Тъй като офталмологичните бета-адренергични блокери могат да се абсорбират в тялото, те също могат да преминат в кърмата. Не е известно обаче дали офталмологичните бета-адренергични блокери преминават в кърмата и не се съобщава, че тези лекарства причиняват проблеми при кърмещи бебета.

алергии

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате някое от тези лекарства, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Педиатрична

Използването на лекарства от този клас с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Гериатрична

бременност

кърмене

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Лекарствени взаимодействия

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на лекарства в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Други взаимодействия

Да използвам

Други медицински проблеми

Използвайте това лекарство само според указанията. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. За да направите това, може да увеличите вероятността твърде много лекарства да бъдат абсорбирани в тялото и вероятността от странични ефекти.

Дозите лекарства в този клас ще бъдат различни за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на тези лекарства. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за инструкции.

Ако пропуснете доза от това лекарство и схемата на дозиране е

Ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Да се ​​пази далеч от деца.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Дозирането

Съхранявайте левобетаксолола в изправено положение.

Пропусната доза

Вашият лекар трябва да проверява вашето око налягане при редовни посещения, за да се увери, че вашата глаукома се контролира.

Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако имате операция на очите, имате травма на окото, или развивате очна инфекция, за да определите дали трябва да продължите да използвате настоящия си контейнер с капки за очи.

За кратко време след като използвате това лекарство, зрението Ви може да е замъглено. Уверете се, че зрението ви е ясно, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако не можете да видите добре.

Преди да имате каквато и да е операция, зъболечение или спешно лечение, кажете на лекаря или зъболекаря, който отговаря, че използвате това лекарство. Използването на офталмологично бета-адренергично блокиращо средство през това време може да доведе до повишен риск от странични ефекти.

За пациенти с диабет

Някои очни бета-адренергични блокери (бетаксолол, картеолол и метипранолол) могат да накарат очите ви да станат по-чувствителни към светлина, отколкото обикновено. Носенето на слънчеви очила и избягването на твърде много излагане на ярка светлина може да помогне за намаляване на дискомфорта.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

съхранение