Бензонат (правилно приложение на устната кухина)

Дозирането

Пропусната доза

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Поглъщайте капсулите цели. Не ги разбивайте, смачквайте или ги дъвчете. Ако капсулите влязат в контакт с устата, това може да причини изтръпване на устата и гърлото (загуба на усещане) и да настъпи задушаване.

Ако се появи изтръпване или изтръпване на устата, езика, гърлото или лицето, не яжте и не пийте докато тези симптоми не изчезнат. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако тези симптоми продължават или се влошават.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

съхранение

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте капсулите в контейнер, който е устойчив на деца, и го съхранявайте на място, недостъпно за деца по всяко време.

Изхвърляйте всяко неизползвано лекарство, като го смесвате с използван кафяв каучук или котешки отпадък и го поставете в запечатваема торбичка, празна кутия или контейнер.