Бензонат (орален път) описание и търговски марки

Benzonatate се използва за облекчаване на кашлица вследствие на настинка или грип (грип). Той не трябва да се използва при хронична кашлица, която се появява при пушене, астма или емфизем, или когато има кашлица с необичайно голямо количество слуз или храчки.

Бензонатът облекчава кашлицата, като действа директно върху белите дробове и дихателните пътища. Тя може да действа и върху центъра на кашлицата в мозъка.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Капсула; Капсула, пълна с течност

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефекта на бензонат при деца под 10-годишна възраст. Безопасността и ефикасността не са установени.

алергии

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на бензонат в гериатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Педиатрична

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Гериатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Други взаимодействия

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Други медицински проблеми

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Дозирането

Поглъщайте капсулите цели. Не ги разбивайте, смачквайте или ги дъвчете. Ако капсулите влязат в контакт с устата, това може да причини изтръпване на устата и гърлото (загуба на усещане) и да настъпи задушаване.

Ако се появи изтръпване или изтръпване на устата, езика, гърлото или лицето, не яжте и не пийте докато тези симптоми не изчезнат. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако тези симптоми продължават или се влошават.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте капсулите в контейнер, който е устойчив на деца, и го съхранявайте на място, недостъпно за деца по всяко време.

Пропусната доза

Изхвърляйте всяко неизползвано лекарство, като го смесвате с използван кафяв каучук или котешки отпадък и го поставете в запечатваема торбичка, празна кутия или контейнер.

съхранение

Много важно е Вашият лекар да провери напредъка ви, докато вие или Вашето дете използвате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Ако кашлицата ви не е станала по-добра след 7 дни или ако имате висока температура, кожен обрив или продължително главоболие с кашлица, консултирайте се с Вашия лекар. Тези признаци може да означават, че имате други медицински проблеми.

Свръхдозирането с бензонат може да се появи при деца (на възраст под 10 години) в рамките на 15 до 20 минути след случайно приемане на това лекарство. При деца под 2-годишна възраст, приемането на дори 1 или 2 капсули води до предозиране. Признаците и симптомите могат да включват: конвулсии (припадъци), загуба на съзнание, безпокойство или треперене или треперене в краката, ръцете, ръцете или краката. Ако детето Ви приеме това лекарство случайно, обадете се в центъра за отравяне и веднага отидете в болницата.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.