Беладона алкалоиди и фенобарбитал

Терапевтичен клас: антимускаринова комбинация

Използва се за белодона алкалоиди и фенобарбитал

Фармакологичен клас: атропин

Беладона алкалоиди и фенобарбитал се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За белодона алкалоиди и фенобарбитал трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към белодона алкалоиди и фенобарбитал или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Тежки нежелани реакции могат да се появят по-често при кърмачета и деца, особено при тези със спастична парализа или увреждане на мозъка. Необичайно възбуда, нервност, безпокойство или раздразнителност и необичайна топлина, сухота и зачервяване на кожата са по-вероятни при деца, които обикновено са по-чувствителни към ефектите на белодона алкалоиди. Също така, когато белодонените алкалоиди се дават на деца по време на горещо време, може да настъпи бързо повишаване на телесната температура. Освен това, барбитуратът в Беладона алкалоиди и фенобарбитал може да доведе до хиперактивност на някои деца.

Зачервяване на лицето, носа, гърлото или кожата и замайване, затруднено уриниране, сънливост, сухота в устата, носа, гърлото или кожата и необичайно възбуда, нервност, безпокойство или раздразнителност може да се случи по-често при възрастните хора, Възрастни до ефектите на белодона алкалоиди и барбитурати. Също така може да се появи болка в очите, която може да е признак на глаукома.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Беладона алкалоиди и фенобарбитал

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате белодона алкалоиди и фенобарбитал, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва използването на белодона алкалоиди и фенобарбитал с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на белодона алкалоиди и фенобарбитал с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на белодона алкалоиди и фенобарбитал с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на Беладона алкалоиди и фенобарбитал. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете Беладона алкалоиди и фенобарбитал за около 30 минути до 1 час преди хранене, освен ако не е указано друго от Вашия лекар.

Вземете Беладона алкалоиди и фенобарбитал само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Дозата беладонова алкалоиди и фенобарбитал ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози беладона алкалоиди и фенобарбитал. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза беладонова алкалоиди и фенобарбитал, приемете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Беладона алкалоиди и фенобарбитал ще добавят към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които забавят нервната система, вероятно причиняват сънливост). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати, лекарства за пристъпи, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате беладона алкалоиди и фенобарбитал.

Не приемайте Беладона алкалоиди и фенобарбитал в рамките на 1 час от приемането на антиациди или лекарства за диария. Приемането им твърде тясно заедно ще направи беладоновите алкалоиди по-малко ефективни.

Беладоновите алкалоиди често ще ви потят по-малко, причинявайки повишаване на телесната ви температура. Използвайте допълнителни грижи, за да не се прегрявате по време на тренировка или горещо време, докато приемате белодона алкалоиди и фенобарбитал, тъй като прегряването може да доведе до топлинен удар. Това е особено важно при деца, приемащи белодона алкалоиди.

Беладона алкалоиди и фенобарбитал могат да накарат очите ви да станат по-чувствителни към светлина, отколкото обикновено. Носенето на слънчеви очила и избягването на твърде много излагане на ярка светлина може да помогне за намаляване на дискомфорта.

Правилно използване на белодона алкалоиди и фенобарбитал

Белодона алкалоиди и фенобарбитал може да накарат някои хора да имат замъглено зрение или да станат сънливи, замаяни или по-малко бдителни, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на белодона алкалоиди и фенобарбитал, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни или не можете да видите добре.

Белодона алкалоиди и фенобарбитал може да предизвика сухота в устата, носа или гърлото. За временно облекчаване на сухотата в устата, използвайте бонбони без захар или смола, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче устата ви продължава да се чувства сухо повече от 2 седмици, консултирайте се с вашия зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Беладона алкалоиди и фенобарбитал

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Синдром на раздразненото черво дицикломин, бентил, амитиза, хиоцианамин, метамуцил, левсин, либракс, псилиум

Ентероколит доксициклин, ванкомицин, Librax, албендазол, Donnatal, вибрамицин, ванцин, Doryx

Дуоденална язва омепразол, пантопразол, ранитидин, Prilosec, Protonix, фамотидин, Zantac, калциев карбонат

Беладона алкалоиди и фенобарбитал Нежелани реакции

атропин / хиосциамин / фенобарбитал / скополамин