Активни, когато имате повече от един здравословен проблем – преглед на темата

Когато живеете със здравословни проблеми, редовното упражнение и активност са важни. Те ви държат по-здрави, да ви дават енергия, да ви направят по-силни и да помогнете на настроението ви.

Помага за контрол на стреса, депресията и тревожността; Дава ви повече енергия; Помага за управление на кръвното налягане и холестерола; Понижава риска от сърдечен удар и инсулт; Укрепва дробовете ви; Поддържа вашето тегло; Поддържа кръвната си захар на здравословно ниво; Може да изгради силата на костите.

Упражнението и активността могат да помогнат за много здравословни проблеми. Активното тяло е по-малко вероятно да предава диабет, сърдечни заболявания, белодробни заболявания, артрит, депресия или наддаване на тегло. А активността ви може да ви предпази от нови здравословни проблеми.

Какво означава “упражняване” или “активност”? Всичко зависи от това, което можеш да направиш. Когато мислите за упражнения, може да мислите за бягане или да отидете на фитнес зала. Това може да ви завладее. Но упражнението може да бъде за извършване на малки промени в нивото на физическата активност. Например паркирането на колата в най-отдалеченото място за паркиране от магазин може да бъде първа малка стъпка.

Трудно е да бъдете активни, когато имате много здравословни проблеми. Да се ​​упражнявате достатъчно, за да контролирате диабета, може да бъде предизвикателство, когато артритът прави ходене болезнено или когато сърдечната недостатъчност ви забавя. Но има избор, като правене на упражнения във водата или като част от програма за рехабилитация на сърцето.

С помощта на Вашия лекар можете да решите какво работи за Вас. Разберете какво е безопасно, какво да избягвате и какви варианти имате. Не бъдете твърде активни или прекалено много упражнения отначало. Направете малко в началото, а след това постепенно правете повече.

Редовно упражнение

Искаш да живееш живота в най-голяма степен, но не искаш да се нараняваш.

1. Познайте вашите силни страни и бариери. Когато имате повече от едно хронично заболяване, може да има някои физически ограничения за това, което можете да направите. Ако изтласкате границите си, може да се нараните. Също така е нормално да имаме чувства, които могат да се сблъскат, като страх, депресия или самосъзнание. Тези емоции и физически ограничения се наричат ​​бариери.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …